Får millioner til skoleprojekt

Skal forbedre elevernes læring og trivsel

Foto: Colourbox

Et østjysk skoleprojekt har nu fået en check på 11.390.000 kroner.

Det er A. P. Møller og Hustru Chastine Kc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, der er afsender af de mange penge, som går til projektet "Professionelle læringsfællesskaber - som drivkraft for elevernes læring og trivsel".

Projektet går ud på at udvikle lærernes og pædagogernes kompetencer og skabe læringsfællesskaber. I alt er 37 skoler med i projektet, hvoraf 27 skoler er fra Randers Kommune og 10 fra Aarhus.

- Projektets formål lægger sig meget tæt op ad regeringens folkeskolereform, der netop taler om at eleverne skal blive dygtigere. For at komme i mål med den opgave er det vigtigt, at lærernes kompetencer bliver udviklet, og her giver A.P. Møller Fondens meget flotte donation mulighed for at vi kan gennemføre projektet med at lave nogle spændende læringsfællesskaber. Dermed får vi styrket rammerne for elevernes læring, så de bliver udfordret og derved bliver så dygtige, som de kan, siger Lars Keld Hansen, der er direktør for Børn, Skole og Kultur i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Projektet er et treårigt kompetenceudviklingsforløb, som har til formål at øge elevernes læring og trivsel. Det handler om, hvordan ledelse, lærere og pædagoger, ved at arbejde med evaluering og feedback, kan udvikle en praksis, der fortæller om elevernes læring og udbytte af undervisningen.