Fængslet solgt til kommunen

Så meget er mursten og tremmer værd

02:03

1 af 2

Fra den 1. januar næste år er det ikke længere den danske stat, der ejer Fængslet i Horsens.

I dag skrev Horsens Kommunes borgmester Peter Sørensen (S) under på en købsaftale med statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, som sikrer at kommunen i fremtiden har fuld råderet over de gamle fængselsbygninger.

Prisen for Fængslet og de omkringliggende arealer er på 25,97 millioner kroner, afslører kommunen.

Fremover er det derved Horsens Kommune, der står som ejer af bygningerne, mens det vil være en fond, der står for den daglige drift.

Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) vil købet ikke umiddelbart få stor betydning for udviklingen af Fængslet, men derimod blot underbygge den udvikling, der allerede er i gang:

- Det er et sted, man har lyst til at besøge, og derved giver det energi til resten af kommunen og vores erhvervsliv, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I dag er kun en tredjedel af fængselsbygningerne taget i brug til for eksempel museum, konferencefaciliteter og snart overnatningssted. Det er derfor oplagt at forsøge at finde nye muligheder at udnytte kvadratmetrene på, lyder det fra borgmesteren.

Fængslet i Horsens er blandt andet blevet kendt for sit fængselsmuseum og har været brugt i forbindelse med en lang række arrangementer og koncerter med musik lige fra Metallica til Hansi Hinterseer.

Siden åbningen af fængselsmuseet i 2012 har omkring 100.000 besøgende været forbi. Derudover kommer de mange gæster til arrangementer.

Du kan se mere om købet af Fængslet i indslaget øverst på siden.