Erhverv Aarhus vil kæmpe videre for en ny lufthavn

Flytning af Aarhus Lufthavn bør ikke skrinlægges på mangelfuldt grundlag, hvis det står til Erhverv Aarhus

Erhverv Aarhus er forundret over borgmester Jacob Bundsgaards (S) ønske om at stoppe planerne om at flytte Aarhus Lufthavn på det nuværende grundlag. Hvis der – som ventet – viser sig et flertal i byrådet for ikke at gå videre med en ny lufthavn, vil organisationen på vegne af områdets erhvervsliv fortsat arbejde for en optimering af lufthavnsbetjeningen – helst ved en flytning af Aarhus Lufthavn.

Det østjyske erhvervsliv har gennem lang tid bakket op om en ny lufthavn, men har også fastslået, at offentlig finansiering ikke er den eneste mulighed.

06:12

Se her hvad Jacob Bundsgaard sagde om de droppede planer i onsdags. 

Luk video

- Vi har løbende opfordret byrådet til at arbejde videre med nødvendige undersøgelser for at opnå et retvisende forretningsmæssigt grundlag for en flytning af lufthavnen til en mere optimal placering. Nu må vi så konstatere, at borgmesteren ikke har haft den nødvendige tålmodighed i forhold til en så vigtig beslutning for områdets vækst og udvikling, siger Erhverv Aarhus' formand Jan Børjesson. 

Stadig bedst med en flytning
Ifølge Erhverv Aarhus imødekommer beslutningen ikke et Aarhus i vækst. Organisationen vil derfor fortsat undersøge, hvordan der kan skabes en fremtidssikret lufthavnsbetjening i Østjylland, og tanken er stadig, at det sker mest effektfuldt gennem en flytning af Aarhus Lufthavn.

- Nu ser vi frem til møder med Jacob Bundsgaard og flere byrådsmedlemmer i den kommende uge, forklarer formanden.

Erhverv Aarhus er en uafhængig erhvervsorganisation med 600 medlemsvirksomheder i Aarhus-området, der repræsenterer mere end 100.000 arbejdspladser. Erhverv Aarhus er erhvervslivets stemme i Aarhus og arbejder for, at byens udvikling og rammebetingelserne for at drive virksomhed i området stemmer overens med erhvervslivets behov. 

01:58

I modsætning til Erhverv Aarhus var der i forgårs jubel over de droppede lufthavnsplaner blandt de lokale i Thomasminde.

Luk video