Børnehaveeksport til Kina

Kina vil have danske ideer

Danmarks største professionshøjskole, VIA University College, med hovedafdeling i Aarhus har netop indgået en kontrakt, der betyder, at VIA skal  være med til at eksportere dansk pædagogik til en danskinspireret børnehave, som åbner i Chengdu i det vestlige Kina til efteråret.

Baggrunden for aftalen mellem VIA og kineserne er, at der i Kina er en stor og stigende interesse for nordisk pædagogik. Stadig flere kinesere efterspørger således en pædagogik, hvor der er mere fokus på det enkelte barn samt en mere legende og kreativ pædagogik, end der er i traditionelle børnehaver i Kina. 

- I dansk pædagogik er der en god balance mellem individet og fællesskabet, hvilket er godt for børnenes sociale kompetencer og samarbejdsevner. Det er noget, der især kan være brug for i et samfund med mange enebørn, siger uddannelseschef for pædagoguddannelserne i VIA, Peter Møller Pedersen i en pressemeddelelse. 

VIA skal være med til at rekruttere en dansk pædagogisk leder og danske pædagoger til at arbejde i den børnehaven i Kina, ligesom kinesisk personale skal oplæres i dansk pædagogik.