Borgere vil redde sygehus

Erhvervsliv og lokale borgere frygter afvikling af Regionshospitalet i Silkeborg. Derfor ruster de sig til kamp.

En gruppe borgere fra Silkeborgs erhvervsliv og fagbevægelse mødes fredag for at tage det første skridt til en initiativgruppe til bevarelse af sygehuset i Silkeborg.

Det østjyske sygehus er et af dem, der er i fare for at ryge, når Sundhedsstyrelsens anbefalinger om færre akutsygehuse i Danmark skal føres ud i livet af regionsrådene.

Det kan i Region Midtjylland betyde, at de nuværende ti akutsygehuse bliver til seks eller i værste fald blot tre - afhængig af om et akut sygehus skal have et patientunderlag på 200.000 eller 400.000 borgere.

Bag idéen om en 'modstandsgruppe' står Jørgen Thyde, forretningsfører i AOF Østjylland, og direktør Orla Madsen.

- Vi vil lægge pres på politikerne i regering og regionsråd, for vi frygter, at der bliver tale om en glidebane, hvis akutfunktionerne forsvinder fra sygehuset i Silkeborg, så vi står tilbage med et specialhospital. Det vil være til skade for borgerne og også betyde mistede arbejdspladser, siger Jørgen Thyde til Midtjyllands Avis.

Han lægger op til underskriftindsamlinger, høringer og lignende initiativer for at få silkeborgenserne op af stolen.

Også Silkeborg Kommune tog mandag initiativ til at skærpe kampen for sygehuset og indkalder nu til møde med sygehusledelse og praktiserende læger for at drøfte situationen. /ritzau/