Borgere købte kro sammen

380 borgere ejer nu Ørsted Kro

380 borgere i byen Ørsted på Djursland har overtaget byens kro, som længe så ud til at stå uden ejer.

1.366 kroner. Så meget her en fjerdel af byens borger hver især betalt for at Ørsted Kro kan bestå. Det betyder nu, at de 380 borgere har købt folkeaktier i den 137 år gamle kro.

Borgerne overtager kroen fra den 1. september, og der vil inden da blive holdt en generalforsmaling i kro-aktiselskabet, som nu arbejder på at finde en forpagter af selve driften.

Der skulle godt 1,4 millioner kroner til for at redde kroens eksistens. På én måned er det lykkedes borgerne at tegne folkeaktier for 1.366.000 kroner, og nu er den altså i deres hænder.

De nye ejere har en masse nye planer for stedet, som ud over at være en kro, hvor man kan spise og drikke, så skal der også være et hav af aktiviteter som vælgermøder, juletræsfester og lignende.

- Det her skulle gerne være første skridt til at skabe sammenhold og udvikling i Ørsted, bevare byens forretninger og aktiviteterne i de mange foreninger. Det har vi mange tanker om, men også her skal de mange kroejere være med, så der virkelig er folkelig opbakning. Ørsted er et dejligt sted at bo og med en fantastisk natur tæt på byen. Alt det vil vi gøre endnu mere attraktivt, så vi også kan trække nye til. Både fastboende og turister. Huspriserne er lave her, siger hovedmanden bag projektet, Dag Kristiansen, som selv bor i Ørsted.