Bo Henriksen: AC Horsens er på vej op

AC Horsens er ved at være på fode igen - både sportsligt og økonomisk

03:37

1 af 2

De gulklædte AC Horsens-fans synger lidt højere i øjeblikket, for der er god grund til optimisme, når man kigger på tabellen, hvor den gule fare indtager andenpladsen i landets næstbedste fodboldrække.

Det giver optimisme, og når klubben også lige har offentliggjort et regnskab i plus for første gang i flere år, så begynder det at se rigtig fornuftigt ud.

CASA Arena Horsens er dog ikke de store armbevægelsers holdeplads, og cheftræner Bo Henriksen holder stædigt fast i, at oprykning til Superligaen ikke er det altoverskyggende tema i klubben fra Langmarksvej.

AC Horsens buldrer videre i 1. division

- Vores fokus er ikke på Superligaen. Vores fokus er på at tage den næste kamp og se, hvor vi ender den 28. maj, men lige nu er der ingen tvivl om, at vi er rigtig tilfredse, og det må vi også gerne være med de præstationer, vi leverer. Og det er det altafgørende for os, at vi hver eneste gang yder det optimale, og så får vi også resultaterne med os, siger Bo Henriksen.

AC Horsens har gennem mange år været forbundet med dyder som hårdt arbejde, fællesskab og ydmyghed, og det er også de tre nøgleord, der skal gennemsyre klubben i resten af sæsonen - og i årene fremover.

Bo Henriksen jagter sejr i tredje forsøg

Klubben har været nede at vende med en økonomisk tilpasning, der kan mærkes i dagligdagen, men nu spirer optimismen igen, og der er ved at blive skabt en ny kultur.

- Klubben skal bygges op fra ny. Det handler om lige fra ungdomsafdelingen til førsteholdet. Vi har skåret rigtig meget ind til benet, men så er vi heldigvis også stillet sådan, at vi selv kan have indflydelse på, hvor vi skal hen, og vi er på vej op. Men det er ikke noget, man gør på en dag, siger Bo Henriksen.

AC Horsens' cheftræner sender sit mandskab på banen igen på søndag, når andenpladsen skal forsvares mod FC Roskilde, der gæster CASA Arena Horsens.

Se interviewet med Bo Henriksen i ovenstående video.