Derfor videoovervåger AGF alle deres træninger

I en mast på Fredensvang sidder et lille kamera som optager samtlige AGF's træninger - både for Superligaholdet og for alle ungdomsholdene. Skipperligaen kiggede indenfor i klubbens videoafdeling.

Lasse Winther Andersen (tv.) er videoanalytiker i AGF, og hans job består i at samle mest mulig data og viden om holdets egne kompetencer og svagheder samt om kommende modstandere, så David Nielsen er bedst muligt klædt på til weekendens kampe.

I Europas store ligaer har videoanalyse i mange år været en naturlig del af fodboldklubbernes hverdag. I Danmark halter vi en smule efter, men flere og flere Superliga-klubber ansætter dedikerede videoanalytikere i et forsøg på at optimere indsatsen i både træning og i kamp.

AGF er - indtil videre - det eneste østjyske hold, der har en videoanalytiker ansat. Han hedder Lasse Winther Andersen, og ham har Skipperligaen fået lov at følge en dag. Derudover tog vi også en snak med David Nielsen om hvordan de mange data kan hjælpe ham til at træffe de rette beslutninger på trænerbænken. 

Se ugens video og mange flere på Skipperligaens YouTube-kanal!

Reportagen fra Fredensvang kan også ses lige her:

Derfor videoovervåger AGF alle træninger | Skipperligaen