V bekymret for borgerbudget

Venstre er bekymret for nyt projekt om borgerinddragelse, når 200.000 kroner skal fordeles

Aarhus Kommune vil nu lade det være op til borgerne selv, hvordan en pulje på 200.000 kroner til socialt arbejde skal fordeles. Men ikke alle er lige begejstrede for den ide.

Borgere, foreninger og institutioner skal dyste mod hinanden om, hvem der kan skaffe så mange stemmer, så netop deres projekt får tilskud fra kommunen. Men man risikerer, at pengene kun går til kendte projekter, mener Venstre.

Se: Borgerne skal bestemme mere

- Det er jo gruppe, som er ensomme og isolerede, og der ved vi helt konkret, at det er meget svært at tiltrække dem til de andre tilbud, vi allerede har i socialforvaltningen, siger Lene Horsbøl, der er medlem socialudvalget for Venstre.

- Derfor er vi også bekymret for, om det er alle de velkendte og veletablerede projekter, som får flere penge, eller om vi faktisk kommer til at give midler til dem, som det var hensigten med det her projekt, fortsætter hun.

Henviser til erfaringerne

Thomas Medom (SF), der er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, er dog ikke bange for, at det sker. Han mener, at erfaringerne taler for projektet.

- Det her med mindretalsbeskyttelse har faktisk vist sig rundt omkring i Verden, hvor man har forsket i de her borgerbudgetter, at der er borgerne bedre til at tage hensyn til og beskytte mindretallene, end politikerne er, siger Thomas Medom.

Forening bakker op

Kirken Korshær i Aarhus bakker op om projektet, og de vil hjælpe borgerne med at skrive ansøgningerne.

- Alle de medborgere der sidder derude og tænker: Hold da op, hvor har vi en god ide til at hjælpe byens narkomaner eller byens alkoholikere med et eller andet fornuftigt. De kan bare komme an, de kan bare komme ned og snakke med mig på mit kontor. Vi skal nok sende en ansøgning ind, siger leder Morten Aagaard.

Senere på året bliver der afholdt to borgermøder, men allerede på mandag afholder Aarhus Kommune et orienteringsmøde om det nye forsøg.

Se mere om projektet i TV-indslaget øverst på siden.

Endelave vaccination

Flere vaccine-steder åbnes i Østjylland: Ældre skal hjælpes med andet stik

Coronatest gennem næsen

Positivprocent fra lyntest har ligget under én i to uger

Vaccine dosis.

Dansk efterspørgsel på vaccine-rejser til Dubai: - Det er helt absurd

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Huset Nyvang

playHer er handlingsplanen, der skal få styr på skandaleramt plejehjem

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge