Unge designere håber at blive opdaget

Særlig udvalgte afgangselever fra VIA i Aarhus udstillede på Rådhuset

03:25

1 af 2

En flok håbefulde designere udstillede deres tøj foran et publikum, der var på jagt efter nye spændende kreationer. Og hvis man spørger udviklingschef i Dansk Mode og Tekstil, Morten Dybro, så havde tilskuerne noget at glæde sig til.

- Nogen gange så kan man jo godt blive overfortolket en lille smule, at man siger, at det er det bedste, man nogensinde har set. Men det er jeg altså nødt til at sige i dag. Jeg har set VIA Design show i mere end 20 år, og det her er simpelthen det højeste niveau, jeg nogensinde har set, siger Morten Dybro.

En af de unge designere Camilla Korsgaard Hansen håber også at få kontakt med nogle virksomheder, der synes, at netop hendes kollektion er noget specielt.

- Jeg synes, der er mange, der kigger på kollektionen, så det er dejligt. Der er nogen, der tager billeder, så det må være et godt tegn. Jeg håber stadig på, at der er nogen, der vil snakke med mig, nogle af de der businessfolk. Det har der ikke været endnu. Men mon ikke det kommer, siger Camilla Korsgaard Hansen.

Flot pris til aarhusianske designere

Ifølge Morten Nybro er det da heller ikke urealistisk at modeshowet kan sætte de unge designere i forbindelse med virksomheder.

- Det er meget realistisk. Jeg sad ved siden af en designer, der var på indkøb og som noterede sig navne på tre eller fire af dem han så i dag, og der er talenter, der godt kan få arbejde i de gode virksomheder, siger Morten Nybro.

Det blev dog ikke det store gennembrud for Camilla Korsgaard Hansen i dag. Hun synes alligevel, at det var en god oplevelse.

-Jeg har det egentlig okay med det. Der var mange, der var henne og kigge på det og mærke det og tage billeder af det. Så det var jo dejligt, siger Camilla Korsgaard Hansen.

Du kan se et klip fra modeshowet øverst i artiklen. Du kan også se hele Livet + det løse i aften klokken 19:50 på TV 2 | ØSTJYLLAND

Du kan også se programmet allerede nu lige her