Udskudt: Rektor har ondt af de nye elever

På grund af den store stigning i antallet af smittede i Aarhus anbefales det, at fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage.

Fredag er en række anbefalinger og krav blevet offentliggjort for aarhusianerne som konsekvens af stigningen i antallet af smittede med COVID-19 i Aarhus.

Det rammer blandt andet eleverne i kommunens gymnasier, da det anbefales, at fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage.

- Vi følger selvfølgelig de anbefalinger og udviklingen for at være med til at stoppe smittespredningen, siger Lone Sandholdt Jacobsen, rektor på Viby Gymnasium.

Fredag blev en række anbefalinger rettet mod aarhusianerne offentliggjort, ligesom det fra næste uge bliver et krav at have mundbind på i al offentlig transport i byen. I kølvandet på de udmeldinger var Lone Sandholdt Jacobsen til online-møde med rektorer fra de andre gymnasier i Aarhus for at finde en fælles plan.

Både nye og gamle elever skulle været begyndt undervisningen i næste uge, men rektorerne er enige om at følge anbefalingerne og udskyde starten.

Virtuel undervisning for de 'ældste'

-  Vi har mest ondt af de nye elever. Vi vil lave virtuel undervisning for vores fortsætter elever, og så ser vi på, om vi kan begynde at tage 1G eleverne ind fra mandag den 17. august, siger Lone Sandholdt Jacobsen.

Hun mener ikke, at man fra næste uge kan lave virtuel undervisning for de helt nye elever.

- De nye elever har ikke prøvet det før, og de kender ikke hinanden eller deres lærere, siger Lone Sandholdt Jacobsen.

Tiltag mod stigende coronasmitte i Aarhus

Hun håber, at hvis situationen med smittespredningen ellers tillader det, at kunne byde de nye elever - som de eneste - velkommen på skolen den 17. august, mens de 'gamle' må vente yderligere en uge.

- Vi vil gøre meget for, at de nye elever kommer godt fra start også i en situation, som den er nu.

Hvorfor ikke vente de 14 dage, som myndighederne anbefaler?

- Det er en anbefaling, vi har fået. Vi har meget plads, når fortsætterelever ikke er i huset. Selvfølgelig står anbefalinger over alt andet, men vi kan se, at det største problem ligger ved de kommende elever, så hvis det er muligt, vil vi tage dem ind fra mandag den 17., siger Lone Sandholdt Jacobsen.

Så mens de andre elever altså undervises virtuelt, håber hun, at de nye elever kan lande godt på skolen.

- Det kan godt være, det ikke er til normal undervisning, men så de kan få koder og så videre, så de bliver klar, siger Lone Sandholdt Jacobsen, der er tryg ved hele situationen.

- Vi kan håndtere det, da vi har erfaringer fra foråret. Men eleverne savner det sociale fællesskab. Det er eleverne, det her er synd for.

Den seneste uges tid er antallet af bekræftet smittede steget markant i Aarhus Kommune. Siden torsdag er der 136 nye tilfælde med coronasmitte i Danmark - ud af dem er 68 af tilfældene registreret i Aarhus.

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

20201204-122023-L-1920x1277we

Miljøminister efter sigtelse: - Det er helt uacceptabelt

image001

To østjyder bryder igennem den bæredygtige iværksættermur

090321 kvæg sulter 19 (1)

Østjyllands Politi sigter Naturstyrelsen for brud på dyrevelfærdsloven