Studerende tjekker ind på hotel

Endnu en gang må de nye studrende i Aarhus kigge efter alternative boliger

03:20

1 af 2

Der er rift om at finde et sted at bo blandt de mange studerende i Aarhus, som netop nu begynder på deres uddannelse.

Mange af de unge har stadig ikke fundet et permanent sted at bo, og derfor tyr de til alternative løsninger.

For Peter Bidstrup drejer det sig om en firestjernet løsning. Han er nemlig tjekket ind på Montra Odder Park Hotel, hvor han indtil videre har boet i halvanden uge.

- Jeg kan ikke finde bedre alternativer, siger han.

Han er kommet til Danmark fra Grønland for at læse på erhvervsakademiet i Aarhus. Men selve boligjagten har været hård, og efter forgæves at have søgt på diverse boligsider tog han mod et tilbud fra hotellet i Odder.

Hotellet tilbyder akut studiebolig til unge studerende for 2000 kroner om ugen.

- Det er mange penge, men heldigvis har jeg sparet op, og mine forældre hjælper mig også, siger Peter Bidstrup.

Endnu flere om buddet

Det er en gruppe studerende fra Erhvervsakademiet, der har udtænkt konceptet SOS Studiebolig, og hoteldirektøren var hurtig til at sige ja til at deltage.

- Jeg synes jo, det er en super mulighed at bidrage med. Det er jo unge mennesker, der passer rigtig fint ind i vores miljø her på hotellet, og de går fint hånd i hånd med vores øvrige gæster, siger Thomas Weifenbach Jensen, fra Montra Odder Park Hotel.

Projektet blev udtænkt, fordi der hvert år på denne tid er mangel på studieboliger i Aarhus. For flere unge studerende betyder det, at de midlertidigt må flytte ind i en skurvogn på havnen.

Lige nu står 700 studerende på venteliste til en kollegiebolig. Sidste år var det tal 200, og det skyldes blandt andet et rekordhøjt optag på universitetet.

I TV-indslaget øverst på siden kan du se mere om boligsituationen, og du kan få et indblik i hverdagen i skurvognene.