Skraldevogne kan ikke komme til: Nu indføres der forbud mod at standse

Et standsningsforbud ved 39 affaldsøer i Aarhus skal give plads til byens skraldevogne

Når skraldevognene ikke kan tømme affaldsbeholderne, så bliver de overfyldte. Her er et eksempel fra Odensegade. Foto: Aarhus Kommune

Alt for mange gange er de aarhusianske skraldebiler kørt forgæves, når de i midtbyen skal tømme de nedgravede affaldsbeholdere.

Beholderne skal nemlig hejses op med en kran, der sidder på skraldebilen, og det har flere gange ikke været muligt, fordi bilister holder parkeret foran affaldsbeholderne. 

Læs også Kommune gennemgår gader med tættekam i jagt på nye p-pladser

Derfor har Aarhus Kommune nu valgt at indføre standsningsforbud ved 39 affaldsøer i det centrale Aarhus.

Standsningsforbuddet træder i kraft, når der i denne uge bliver sat forbudstavler op ved øerne.

Det giver problemer med skadedyr, og det ser absolut ikke indbydende ud. Derfor må vi handle nu.

Lene van der Raad, affaldschef

- For at gøre opmærksom på de ændrede forhold vil vi i perioden frem til den 14. august, første gang en bilist parkerer på et af de 39 steder, sætte en gul bon i forruden med en advarsel om de ændrede forhold. Gør bilisten det igen, vil det medføre en parkeringsafgift, siger chef for Drift og Myndighed i Aarhus Kommune Kim Gulvad Svendsen i en pressemeddelelse. 

Skraldevogne kører forgæves

Ifølge AffaldVarme bliver over 2.000 tømninger af affaldsbeholderne hvert år aflyst, fordi skraldevognene ikke kan komme ind til beholderne.

Det betyder, at skraldevognene kører forgæves næsten 40 gange hver uge.

Læs også Hvis du sjusker med affaldet, la’r vi spanden stå

Det fører til problemer med overfyldte affaldsbeholdere, og så begynder beboerne i stedet at stille affaldet ved siden af beholderne.

- Det giver problemer med skadedyr, og det ser absolut ikke indbydende ud. Derfor må vi handle nu, siger Lene van der Raad, der er affaldschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

01:00

VIDEO: I Randers er der blevet sat moderne skraldespande op. Faktisk er de så moderne, at de taler, når folk smider skrald i dem. Se mere her.

Luk video