Kommune gennemgår gader med tættekam i jagt på nye p-pladser

Rådmand Kristian Würtz vil gerne have folk til at hjælpe med at finde kvadratmeter i i Aarhus Midtby, som kan forvandles til parkeringspladser

Rundt i Aarhus er der masser af steder, hvor biler i dag ikke må parkere, men hvor de burde have lov.

Forventningen er, at vi hen over efteråret kan annoncere mindst 150 nye lovlige parkeringspladser i midtbyen.

Kristian Würtz (S), rådmand, Aarhus

Det mener Kristian Würtz (S), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune. 

Han peger på, at oplagte parkeringspladser kan være ud for porte, der ikke længere bruges som porte, eller hvor baggården er udnyttet med beboelse, så der ikke længere er transport til og fra ejendommen.

I begge tilfælde er opkørslerne overflødige.

- Det er ingen hemmelighed, at der er stor efterspørgsel på p-pladser i byen, og det er derfor ikke særlig smart, at bilister ikke må parkere foran opkørsler, der ikke længere bruges. Derfor gennemgår vi gaderne med en tættekam og etablerer nye pladser, hvor det er muligt inden for de rammer, lovgivningen tillader, siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi skal have fjernet de overflødige opkørsler, så vi kan sikre, at især midtbyens beboere får lettere ved at finde en p-plads.

Kristian Würtz håber, at aarhusianerne vil melde ind med steder, der er oplagte som parkeringspladser.

Ud over opkørsler vil kommunen samtidig gerne have inspiration til nye måder at optegne parkeringsarealer på.

Et eksempel kan være steder som brede veje, hvor man tænker, at vejarealet kan udnyttes bedre, og det vil være oplagt at etablere en parkeringsbane.

Læs også Rådmand: Der er rigeligt med p-pladser i Aarhus

Kommunen er i gang med registreringen, og der er på nuværende tidspunkt fundet cirka 150 opkørsler, som menes at have mistet deres funktion.

Beboere i de berørte ejendomme vil i løbet af sommeren modtage brev fra Aarhus Kommune med opfordring til at godkende nedlæggelsen af overflødige opkørsler.

- De pladser, vi allerede har fundet, er de helt åbenlyse. Men vi er sikre på, der er mange flere. Derfor spørger vi nu aarhusianerne om hjælp til at kortlægge dem, siger Kim Gulvad Svendsen, chef for drift og myndighed i Aarhus Kommune.

Jagten sættes ind mandag den 10. juli, hvor det bliver muligt at melde ønsker til nye parkeringspladser ind via appen Aarhus BorgerTip. 

Efter sommerferien gennemgår kommunen alle de indkomne tips og undersøge parkeringsmulighederne.

- Forventningen er, at vi hen over efteråret kan annoncere mindst 150 nye lovlige parkeringspladser i midtbyen, siger Kristian Würtz.