Risikerer op til 20 års fængsel for drab ved væddeløbsbane

Retten i Aarhus tager onsdag hul på en sag mod en 42-årig mand, der er tiltalt for at have dræbt en 25-årig rapmusiker ved Jysk Væddeløbsbane.

Retten i Aarhus indleder i dag, onsdag, retssagen mod en 42-årig mand, som er tiltalt for at have skudt og dræbt en 25-årig rapper.

Drabet skete på et parkeringsareal ved Jysk Væddeløbsbane i juli sidste år. Offeret var Abukar Hassan Ali, der som rapper var kendt under navnet Shmur.

En 42-årig mand er tiltalt for at have at dræbt den unge mand med to skud i forbindelse med en hashhandel, hvor han ville købe mindst 50 kilo hash fra den 25-årige.

Handlen endte dog helt, helt galt.

Sagen er opsigtsvækkende af flere årsager. Ud over at offeret var rapmusiker, har gerningsstedet i nærheden af Jysk Væddeløbsbane fyldt for beboerne i lokalområdet.

Området bliver anvendt som rekreativt område for mange beboere i det sydligere Aarhus. Derudover blev drabet begået kun 30 meter fra en legeplads i en daginstitution.

Abukar Hassan Ali blev 25 år. Som rapper var han også kendt under navnet Shmur.
Abukar Hassan Ali blev 25 år. Som rapper var han også kendt under navnet Shmur. Foto: Privat

Risikerer op til 20 års fængsel

Netop gerningsstedet kan komme til at få en betydning for strafudmålingen, hvis den 42-årige formodede gerningsmand bliver dømt skyldig.

Normalt er straffen for drab omkring 12 års fængsel, men fordi det blev begået på et offentligt sted, kan det forhøjes med op til det halve.

Med andre ord er det muligt, at der vil kunne kræves op til 20 års fængsel.

Kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at sagen begynder ved Retten i Aarhus onsdag formiddag. Der er afsat i alt otte dage.

Der ventes at falde dom onsdag den 13. oktober.

I forbindelse med retssagen har politiet afsat ekstra ressourcer i og omkring retsbygningen.

- I den type sager er vi særligt opmærksomme på sikkerheden, og derfor er vi ekstra til stede ved retten i de dage, hvor sagen kører, siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Tre andre personer – en 42-årig, 46-årig og 45-årig mand – har allerede tilstået deres roller i den planlagte narkohandel.

Den 42-årige mand er idømt halvandet års fængsel, den 46-årige to et halvt års fængsel og den 45-årige et år og ni måneders fængsel.