Rikke sørger for julemaden til 320 hjemløse

En flok frivillige var tirsdag samlet i Aarhus for at pakke 320 kasser med julegodter til hjemløse og socialt udsatte

02:19

VIDEO: Masser af frivillige var i dag samlet på havnen i Aarhus for at pakke 320 kasser med mad.

For mange danskere bliver det ikke sådan rigtigt jul, hvis der ikke er brunede kartofler og risalamande med kirsebærsovs. Sådan har Rikke Sejthen det også, men for nogle hjemløse er det rart med en hjælpende hånd til julemaden.

Derfor har hun som stifter af organisationen ”Hjemløs i Århus” sørget for, at 320 hjemløse og socialt udsatte kan få sig en julekasse med godter.

I julekassen er der blandt andet cola, rødkål, kartofler, grønsager og chips.

- For mig er det en enormt stor glæde. Jeg er glad for, at jeg kan få lov at lave de her kasser til dem, der har brug for det, siger Rikke Sejthen til TV2 ØSTJYLLAND.

Antallet af familier, der søger om hjælp til at komme igennem julen, er større end nogensinde. Der er flere, end de etablererede organisationer har mulighed for at hjælpe, og derfor var Rikke Sejthen og en masse frivillige samlet på Aarhus Havn for at pakke de 320 kasser.

Torben Bjerre fremviser to af de ting, der hører sig til på mange juleborde: Kartofler og kirsebærsovs.

- Hvis det her er en måde, jeg kan være med til at kaste noget stjernedrys ind i deres juledage, så er det sgu da det mindste, jeg kan gøre, siger en af de frivillige, Torben Bjerre.

Hjælpeorganisationen Blå Kors er nogle af dem, der kæmper for at følge med den store efterspørgsel. Derfor er glæden også stor, når andre giver en hånd.

Jeg synes at alle, der har lyst til at gøre en indsats, skal gøre det.

Thomas Røddik Korneliussen, kommunikationschef i Blå Kors

- I Blå Kors Danmark oplever vi en rigtigt stor interesse for at hjælpe. Det er både private, men også virksomheder, der donerer både penge, mad og frivillig arbejdskraft. Jeg synes at alle, der har lyst til at gøre en indsats, skal gøre det, siger kommunikationschef i Blå Kors, Thomas Røddik Korneliussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Juletræer til døren: Iværksættere gør julen nemmere for østjyderne

Og Rikke Sejthen opfordrer da også andre danskere til at hjælpe så godt, de nu kan.

- Hvis man bare kan hjælpe én eller to familier, så er det jo også rigeligt. Man behøver ikke lave 320 kasser. En eller to kasser kan også være fint, siger hun.