Juletræer til døren: Iværksættere gør julen nemmere for østjyderne

To aarhusianske iværksættere bringer og afhenter jueltræer i Aarhus og omegn på bestilling

- Jeg synes det er nemt. Så er det ikke noget stress på det punkt i hvert fald, lyder det fra Pernille Kjellerup, da de to fyre bag juletraeshoppen.dk afleverer familiens juletræ på adressen i Risskov.

Juletræet hører sig til i de fleste danske hjem, når juleaften nærmer sig. Men for nogle kan det være en stressende affære at få det anskaffet. Det er nemlig både tungt, stort og tidskrævende selv at skulle ud af fælde.

Pernille Kjellerup var godt tilfreds, da hun mandag fik leveret familien juletræ på adressen i Risskov. 
Pernille Kjellerup var godt tilfreds, da hun mandag fik leveret familien juletræ på adressen i Risskov. 

Men det er der nu råd for. De to unge aarhusianske iværksættere Marcel Zadeh og Daniel Tran tilbyder nemlig både at aflevere jueltræet og afhente det igen, når julen er ovre.

Mærker en efterspørgsel 

Ideen opstod i 2017 og var lidt af et spontant projekt, men allerede i anden sæson mærker de efterspørgslen.

- Vi startede med at hente 30 træer og aftalte, at hvis vi kunne afsætte dem, så ville vi hente nogle flere. Og de røg rimelig hurtigt, så vi hentede et par hundrede mere, og så har det bare taget fart siden, forklarer Marcel Zadeh til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Mange af dem har ingen bil, og så har de måske heller ikke mulighed for at bære et 20 kilo træ op.

Daniel Tran, medstifter, juletraeshoppen.dk, Aarhus 

Kunderne er både unge som gamle, forklarer de. Fællesnævneren er dog, at de ikke har god nok adgang til juletræerne. 

- Mange af dem har ingen bil, og så har de måske heller ikke mulighed for at bære et 20 kilo træ op, siger Daniel Tran til TV2 ØSTJYLLAND.

Kan gøre julen nemmere 

Julen er traditionernes fest, og derfor vil nogle nok også mene, at det er at bryde med traditionerne, når man får leveret juletræet og ikke selv er i skoven for at fælde det.

Hos Pernille Kjellerup er det dog forbundet med noget bøvlet, og hun bryder derfor gerne med juletraditionen.

- Jeg synes, vi holder rigtig godt fast i alle mulige andre traditioner. Vi har ikke været så gode til det her med at skulle ud og fælde selv, så det her er en fin måde at gøre det på. Det giver os tid til at lave noget andet hyggeligt, siger hun.

Lige nu leverer juletraeshoppen.dk kun ud i Aarhus og omegn, men de unge iværksættere håber at kunne dække et større område til næste år.

- Vi har fået bedre forståelse for, hvordan vi skal drive forretningen, og det kan nok gøre, at vi kan klare os endnu bedre til næste år, lyder det fra Daniel Tran.

Mandag var de to iværksættere ude og leverer omkring 20 juletræer. 
Mandag var de to iværksættere ude og leverer omkring 20 juletræer.