Nye p-regler: Lars skal betale mere end ti gange så meget som naboer, hvis han vil parkere ved sin lejlighed

Om en uge træder nye parkeringsregler i kraft i det nordlige Aarhus, men de er ifølge nogle af borgerne dybt urimelige.

Fra den 1. juni bliver der indført nye parkeringsregler på Trøjborg i Aarhus.

Det betyder, at langt de fleste lokale kan erhverve sig en beboerlicens til 500 kr. årligt. Men ikke beboerne i en række nyere ejendomme.

De skal ifølge Aarhus Kommune benytte ejendommenes private p-pladser, hvor prisen er 6000 kroner om året – altså mere end ti gange så dyr som en beboerlicens.

- Det betyder, at jeg enten skal stille min bil i et område, hvor jeg kan parkere gratis, eller også skal jeg betale timeparkering, lyder det fra Lars Bay Jensen, der er en af dem, som bor i nogle af Trøjborgs nyere ejendomme, og derfor ikke kan få beboerlicens i området.

Om en uge træder nye parkeringsregler i kraft på Trøjborg i Aarhus. Mens de fleste kan erhverve sig en p-licens til 500 kr. årligt, så skal beboere i en række ejendomme dog benytte deres ejendoms private p-pladser, som er mere end 10 gange så dyre.

Skal købe plads i parkeringskælder

Grunden til, at beboerlicensen ikke er tilgængelig for Lars Bay Jensen er, at byrådet i Aarhus Kommune i 2018 vedtog, at alle nybyggede boliger skal opføres med parkeringsanlæg, og at beboere i nybyggede boliger dermed ikke kan indgå i beboerparkeringsordningen.

- Helt generelt synes vi, at det er en rigtig god løsning, som faktisk sikrer rigtig mange beboere deres parkeringsplads, siger Steen Bording Andersen, der er næstformand i Teknikudvalget i Aarhus Kommune (Soc. dem.)

I stedet henstiller kommunen altså til, at Lars Bay Jensen skal købe en plads i ejendommens parkeringskælder.

En plads der koster det samme om måneden, som resten af Trøjborgs beboere skal give for et helt år.

Aarhus Kommune henstiller til, at Lars Bay Jensen skal købe en plads i ejendommens parkeringskælder. En plads der koster det samme om måneden, som resten af Trøjborgs beboere skal give for et helt år.
Aarhus Kommune henstiller til, at Lars Bay Jensen skal købe en plads i ejendommens parkeringskælder. En plads der koster det samme om måneden, som resten af Trøjborgs beboere skal give for et helt år.

Er det fair, at en beboer som Lars Bay Jensen bliver presset over i at skulle give 6000 kroner om året for at parkere, fremfor 500 kroner om året for at parkere nede på vejen, som han hidtil har gjort?

- Hvis man flytter i nyt, så må vi sige, at så koster det altså lidt ekstra, mens vi sikrer, at der trods alt er plads til dem, der har boet her i lang tid, siger Steen Bordin Andersen.

Tilbage står Lars Bay Jensen uden afklaring på, hvor han i fremtiden skal parkere.

- Jeg har til den 1. juni til at finde på noget, og det kan jeg jo ikke nå, siger han.

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

Dagens mest læste