Kriseramt AGF ændrer holdning og tager stjernespiller til nåde

Jon Dagur Thorsteinsson er tilbage i AGF-varmen, efter at han ellers var frosset ud grundet kontraktudløb.

Krisen kradser i AGF. Så meget at man nu har ændret holdning til den islandske profil Jon Dagur Thorsteinsson, som ellers var faldet i unåde efter sammenbrudte kontraktforhandlinger.

AGF-cheftræner David Nielsen bekræfter over for stiften.dk, at islændingen er tilbage i truppen til sæsonens sidste kampe.

quote Det er ikke gået, som vi havde håbet, og derfor står vi i en helt anden situation nu, hvor vi har brug for alle kræfter.

Stig Inge Bjørnebye, sportschef, AGF

Thorsteinsson har været ude af truppen de seneste seks kampe og har ikke fået spilletid i de seneste syv. Men det kommer givetvis til at ændre sig nu.

- Vi har valgt at aktivere Jon til de sidste kampe. Det er en beslutning, vi selvfølgelig har brugt tid på at træffe, men ud fra mit synspunkt en helt rigtig beslutning, siger David Nielsen til stiften.dk.

Søndag måtte AGFs hårdtprøvede fans endnu engang erkende, at deres hold tabte. Det blev til et 1-2 nederlag til OB.
Søndag måtte AGFs hårdtprøvede fans endnu engang erkende, at deres hold tabte. Det blev til et 1-2 nederlag til OB. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Har ellers sagt farvel

Islændingen har ellers på de sociale medier sagt farvel til klubbens fans, efter at han fik at vide, at der ikke ville blive mere spilletid til ham, da han ikke vil forlænge sin kontrakt.

Den udløber til sommer, hvor han kvit og frit kan forlade AGF.

Klubbens sportschef Stig Inge Bjørnebye lægger da heller ikke skjul på, at det er den aktuelle nedrykningsfare, som har ændret klubbens holdning til spilleren.

- Da vi tog beslutningen, var vi et andet sted og i god afstand til nedrykning, siger han til stiften.dk.

- Vi var alle enige om, at vi skulle udvikle på holdet i foråret, men det er ikke gået, som vi havde håbet, og derfor står vi i en helt anden situation nu, hvor vi har brug for alle kræfter.

Uden sejr i ni ligakampe

Den aarhusianske klub er gået fra banen uden sejr i de seneste ni ligakampe. Fem af dem er blevet tabt, blandt andet de seneste tre i nedrykningsspillet.

Det har sendt AGF ned, så man kun er placeret lige over nedrykningsstregen. Ganske vist er der seks point ned til Vejle under stregen, men alarmklokkerne er begyndt at ringe i Aarhus med fem spillerunder tilbage.

Jon Dagur Thorsteinsson startede inde i 16 af sæsonens første 20 Superliga-kampe for AGF, mens han to gange havde en rolle som indskifter. Han lavede tre mål og to assister, inden han faldt i unåde.