- Jeg føler rædsel og afsky

Tegner Kurt Westergaard rystet over massakre i Paris

01:47

1 af 2

Angrebet mod det franske magasin Charlie Hebdo, der i dag kostede 12 mennesker livet, ryster den aarhusianske bladtegner Kurt Westergaard.

For fem år siden blev han selv udsat for et drabsforsøg, da en 29-årig somalisk mand brød ind i hans hjem og ville dræbe ham med økse.

Magasinet Charlie Hebdo trykte i 2006 et par af Kurt Westergaards tegninger af profeten Muhammed. Selv samme tegninger, som var årsag til attentatet tilbage i 2009.

I et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller Kurt Westergaard, at han har frygtet den dag, en massakre, som den i dag, ville finde sted.

- Ligesom alle andre føler jeg vel nok en vis afsky og rædsel for det, der er sket i Paris, siger han.

Se: JP skærper sikkerheden

Lige siden 2005, hvor Kurt Westergaards 12 Muhammed-tegninger blev trykt i Jyllands-Posten og skabte voldsomme reaktioner i blandt andet Mellemøsten, har han været nødsaget til at leve under beskyttelse fra PET på grund af trusler.

Kurt Westergaard håber ikke, at dagens massakre mod Charlie Hedob vil føre til had rettet mod danske muslimer eller til en indskrænkelse af ytringsfriheden:

- Det, jeg så frygter, er, at alle dem har med ytringsfrihed at gøre i alle medier tager et skridt baglæns. Det vil være helt rædselsfuldt, siger han.

Han fortsætter:

- Jeg håber ikke, det sker. Men jeg kan også godt forstå, at der er redaktører og journalister, der bliver bange. Jeg har så den fordel, at jeg snart er 80 år, og så er der ikke så meget på spil mere.

Kurt Westergaard var i dag så påvirket af angrebet, at han ikke ville stå frem med ansigt på tv. Du kan derfor i stedet høre et længere interview med ham øverst på siden.