Internat frygter konkurs - 25 millioner brugt på få år

For tre år siden var der 25 millioner i kassen, men nu er den tom, og The Voice Of Pets risikerer at gå konkurs om få måneder, hvis ikke Aarhus Kommune og borgere hjælper dem økonomisk.

​Voice of Pets kæmper for deres liv. Hvis de ikke lykkes med at indsamle 600.000 inden jul, må de lukke. Det forsøgte de at gøre opmærksom på søndag med en hundemarch i Aarhus.

Omkring 50 deltog i gåturen, der symbolsk sluttede ved Aarhus Rådhus. Foreningen, der er en sammenslutning af Aarhus Dyreværn og Trinitas, beder kommunen om økonomisk hjælp til at sikre dyreværnets overlevelse. 

Samtidig har de en indsamling kørende, der skal skaffe dem 1,5 millioner kroner. Indtil nu er der samlet 900.000 kroner ind, men der mangler fortsat 600.000 for at sikre, at dyreinternatet i Tranbjerg overlever på den anden side af nytår. 

- Vi føler, at kommunen skal hjælpe os henover den her knold. Vi har set andre institutioner få hjælp, og vi mener, at vi er en institution, som gør meget for Østjylland, siger direktør Jesper Søderberg til TV2 ØSTJYLLAND. 

Millioner brugt

Et kig i foreningens seneste regnskaber viser, at man for blot tre år siden havde 25 millioner kroner i likvide beholdninger. De penge er nu væk. 

De mange millioner er blandt andet brugt til at bygge et nyt internat, der stod klar i december 2018. Det kostede 14 millioner kroner. 

- Vi havde begrænset kapacitet og bygninger var ikke i en tilstand, der var rigtig godt for dyrene, siger Jesper Søderberg. 

Den store økonomiske kattepine skyldes derudover, at der bliver indleveret flere og flere dyr hos Aarhus Dyreværn, samtidig med, at de modtager færre donationer fra private og fonde.

- Derfor står vi i den situation nu, at pengene er brugt, siger Jesper Søderberg. 

Ekspert undrer sig 

TV2 ØSTJYLLAND har bedt professor i eksternt regnskab Frank Thinggaard om at kigge på foreningens regnskaber, der ligger frit tilgængeligt på deres hjemmeside. 

Han undrer sig over, at foreningen ikke har tilpasset sin økonomi i takt med, at indtægterne er faldet. 

- Udgifterne er ikke samtidigt fulgt med ned. De er tværtimod steget. Her bemærker man blandt andet, at gager til Dyreinternatet Tingskoven er steget med 1,6 millioner i forhold til 2017, siger han. 

Nyt navn kostede dyrt

Han er også faldet over to poster i regnskabet for 2019, som han mener stikker ud, når man tager Voice Of Pets økonomiske situation i betragtning. 

- Der optræder usædvanlige beløb på over 800.000 kroner til nyt brand og hjemmeside samt relativt store udgifter til forskellige konsulenter og rådgivere, siger han. 

Nødvendige udgifter

Jesper Søderberg forklarer, at det var nødvendigt at bruge penge på at udvikle en ny hjemmeside: 

- Den hjemmeside, vi havde, var ældgammel. Vores kolleger i branchen kan samle penge ind via deres hjemmeside, det har vi ikke kunnet, siger han. 

Men er det rimeligt at bede kommunen om penge, når man i 2017 havde 25,5 millioner kroner på kontoen? 

- Jamen, det er det jo, for de penge, der er brugt til byggeriet, var penge, man havde, og hvis vi ikke havde bygget, kunne vi ikke hjælpe dyrene, siger Jesper Søderberg.

VIDEO; En march til fordel for offentlig økonomisk støtte til dyreinternatet Voice of Pets gik søndag igennem Aarhus.