Indefrosne feriepenge er guld for sexshop - fordobler salget

Den erotiske webshop Sinful har siden starten af oktober, hvor mange danskere fik udbetalt deres indefrosne feriepenge, oplevet en massiv vækst.

Den overraskende stigning i slaget har betydet et hav af pakker, som skulle sendes ud til de danske hjem og om noget et presset lagerpersonale. De har nemlig løbet rigtig stærkt den sidste tid.

I starten af oktober tikkede der en ekstra sum penge ind på mange af danskernes bankkonto som et led i regeringen plan for at sætte gang i økonomien ved at øge danskernes forbrug. Og noget tyder på, at det har virket. 

Det oplever de i hvert fald hos Sinful i Højbjerg, hvor der lige nu er rygende travlt på lageret med at få pakket og sendt sextøj i alle afskygninger afsted. 

- Vi har måtte arbejde hurtigere og kalde flere folk ind, fortæller medstifter og medejer af Sinful Mathilde Mackowski til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Sexlegetøj hitter under coronakrisen: Vi savner kontakt og nærhed

Når de sammenligner med samme periode sidste år, har de i dagene efter den 2. oktober nemlig oplevet en stigning på omkring 100 procent - hver eneste dag. Det vil sige en fordobling i salget i forhold til de samme dage sidste år. Og den flotte vækst ser kun ud til at fortsætte. I forrige weekend lavede den erotiske webshop nemlig omsætningsrekord med sin bedste dag siden Black Friday sidste år.

- Det er ret vildt, hvad det gør, når der bliver frigivet penge til forbrug. Den store stigning i salget er kommet meget hurtigt. På de sidste fire dage op til udbetalingen var væksten på beskedne 15 procent, så de her tal taler deres eget tydelige sprog, siger Mathilde Mackowski. 

Læs også Simon skulle bruge penge til nyt bageri - kampagne er stukket helt af

Kigger man nærmere på, hvad danskerne har købt, så kan man næsten høre juleklokkerne ringe. Indtil videre er det nemlig to erotiske julekalendere til par, der ligger i toppen af Sinfuls bestsellere i oktober. Selvom de frække julekalendere har været meget populære de sidste par år, kommer det alligevel som en glædelig overraskelse, at flere danske par allerede nu køber ind til en sjovere december, fortæller Mathilde Mackowski, som ses på billedet. 

En form for forkælelses-pulje  

I forvejen er slaget af sexlegetøj steget markant siden nedlukningen af landet i marts måned. Det kunne vi allerede fortælle i starten af april. Og Mathilde Mackowski har da også et bud på, hvorfor danskerne har valgt, at bruge feriepengene på erotik. 

- Jeg tror, folk bruger pengene som en slags forkælelses-pulje, fordi vi er i en tid, hvor alting er aflyst - vi har hverken kunne komme til bryllupper eller fest, og derfor bruger vi også mere tid tæt sammen derhjemme, siger hun. 

Og det sætter gang i erotikken, ifølge Mathilde Mackowski, hvilket glæder medejeren. 

- For mig handler det jo om, at folk skal have det sjovt, og vi vil jo gerne inspirere folk til at lave mere med deres sexliv, så med den tanke, synes jeg, det er helt vildt dejligt, siger Mathilde Mackowski.

02:25

Allerede i april måned oplevede flere sexshops en stigning i salget i forbindelse med coronavirussen. (Indslaget er fra d. 4. april 2020) 

Luk video