Simon skulle bruge penge til nyt bageri - kampagne er stukket helt af

Simon Lodbergs indsamling til et nyt bageri går som varmt brød. Faktisk går det meget bedre, end han havde turde drømme om.

Simon Lodberg med sin kæreste Emma. Foto: Simon Lodberg

371 procent over målet. Det er status ti dage før, Simon Lodbergs crowdfundingkampagne udløber. Han startede kampagnen for at finde midler til sit nye bageri, som han er ved at lave i den gamle købmand i Feldballe på Djursland.

Målet var at sælge gavekort, kurser og få donationer for 30.000 kroner, men det mål blev nået dagen efter, kampagnen blev lagt på nettet. I skrivende stund lyder puljen på 111.170 kr., og tallet stiger fortsat som en gærdej i en lun vindueskarm. 

- De havde jeg aldrig turde håbe på, det er så fedt med så stor en opbakning. Selvfølgelig skal jeg kæmpe hårdt, men jeg kan bare mærke på den opbakning, at mit arbejde betaler sig, for der er opbakning til det, siger Simon Lodberg. 

Han ejer Simons Brød, som han driver fra et lille lokale hos en økologisk landmand udenfor Rønde. Hans bageri har været en stor succes, siden det åbnede 1. januar i år, og det stod hurtigt klar for Simon Lodberg, at han var nødt til at udvide sit bageri. 

Læs også Stor afstemning: Jørgen har Danmarks bedste bageri

Ingen løn i år

1. december flytter han sin produktion af økologisk surdejsbrød til Feldballe, hvor han rykker ind i lokaler, der tidligere husede den lokale købmand i byen. Midlerne til at renovere lokalerne har han skaffet ved at leve en skrabet tilværelse uden løn i hele 2020.

- Jeg lever af min kæreste Emma. Hun arbejder fuld tid, og vi har valgt at bo forholdsvis billigt, så med den løn, hun får, så kan hun sagtens forsørge os begge to.

- Hvis man ikke har adgang til store summer af penge, så bruger man heller ikke ret mange penge, siger Simon Lodberg, der er udlært kok på Michelin-restauranten Relæ i København. 

Simon Lodbergs kæreste Emma har brugt efterårsferien på at istandsætte det nye bageri Foto: Simon Lodberg

Vil handle hos Simon

Pengene fra de mange brød, han har solgt, står stadig i firmaet og sammen med midlerne fra crowdfundingkampagnen kan han undgå at skulle stifte gæld i banken. 

I sidste weekend begyndte det store arbejde med at sætte lokalerne i Feldballe i stand, så der om kort tid kan åbne et bageri med større produktionslokaler og et brødudsalg i butikken. Netop udsalg af brød har været et tema fra starten. 

- De gange vi har haft noget udsalg på den gård, hvor jeg har mit bageri nu, der er det stukket helt af. Der har været utrolig mange mennesker, så vi er spændt på, hvordan det vil gå, når vi begynder at have kontinuerligt åbent, siger han. 

Der er lang vej til et fuldt funktionelt bageri, men det er på vej. Foto: Simon Lodberg

Simons Brød

Simon Lodberg ejer bageriet Simons Brød, som han driver fra et lille lokale på 12 kvadratmeter i den lille landsby Skårup på Djursland.

Hans brød bliver solgt i forretninger og butikker i Aarhus, Rønde og Ebeltoft. Det er desuden muligt at bestille det på hans hjemmeside. 

Anne Hjernøe på besøg

Succesen for Simons brød tog ekstra fart, da han medvirkede i det populære DR-program Anne og Anders vender hjem i september. I programmet fik Simon Lodberg besøg af Anne Hjernøe, der roste hans brød, og det fik succesen til at hæve til helt nye højder.

- Det er helt uvirkeligt for mig som nystartet bager, sagde Simon Lodberg dengang. 

Men populariteten er blevet til en virkelighed, som den 30-årige surdejsekspert har kunne mærke hver dag. Ordrebøgerne har været fyldte, og kapaciteten i det lille bageri i Skårup udenfor Rønde, har længe været for lille. Med støtte fra 285 personer er der søndag samlet en pulje på 111.170 kroner på Coop Crowdfunding.

- Det er en helt vild opbakning. Jeg aner ikke, om det kun er lokale, eller om det også er fra resten af Danmark eller sommerhusgæster fra i sommer, siger Simon Lodberg.

Læs også Simon fik besøg af kendt tv-program: Nu vælter ordrerne ind

Beløbet er markant højere end hans mål, men det bliver ikke et problem at finde noget at bruge pengene på. 

Nye maskiner

Der skal laves et specielt gulv, som egner sig til et bageri med tunge maskiner, der skal indkøbes nye ovne og større dejæltere og kølefaciliteter. 

- Ovnene, kølerne og dejmaskinerne har været fyldt til randen i vores nuværende lokaler, siger Simon Lodberg. 

Læs også Stor afstemning: Jørgen har Danmarks bedste bageri

Han aner ikke, hvem det er, der har købt gavekort, årskort og kurser på hans crowdfundingside. Men han ser frem til, at de dukker op i butikken, når den åbner i Feldballe. 

- Der er 285 mennesker, der har støttet os indtil nu, det er helt vildt, og jeg glæder mig helt vildt til at møde dem, siger Simon Lodberg.