Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

Yderligere tre uger med restriktioner starter i dag. En hård tid for mange hjemsendte, der er kørt træt i hjemmeundervisning og børnepasning. Men hos familien Hemmer Hansen får forårets erfaringer opfindsomheden til at spire.

Trine Hemmer Hansen fra Risskov går tre lange uger i møde, nu hvor restriktionerne er forlænget. Samtidig med at hun passer arbejdet som skolelærer på Virup skole i Hjortshøj, skal hun også rende frem og tilbage mellem sine to børn, der samtidig modtager hjemmeundervisning.

- Min hverdag er, at jeg skal passe mit eget arbejde som lærer, mens jeg har Anna og Karl hjemme, der går i 1. og 3. klasse. Jeg er træt om aftenen. Træt på en anden måde. Så der er ikke så meget overskud til sig selv, fortæller Trine Hemmer Hansen til TV2 ØSTJYYLAND.

Trine Hemmer Hansen, lærer på Virup skole i Hjortshøj (Privat).
Trine Hemmer Hansen, lærer på Virup skole i Hjortshøj (Privat).

Men selvom der minimum venter tre ugers hjemmeskoling og hjemmearbejde endnu, har familien taget ved lære af forårets erfaringer.

- I første nedlukning var sceneriet anderledes. Der var både jeg og min mand hjemme til to unger. Der var børnene ikke på online, men fik løbende opgaver, som de skulle lave i løbet af dagen. Det var lidt nemmere at strukturere, siger Trine Hemmer Hansen.

Godt at se vennerne

Omvendt er det tydeligt for Trine Hemmer Hansen, at det gør en forskel for hendes børn, at de nu ser deres venner virtuelt. Det betyder meget, og gør noget rigtig godt for dem, mener Trine Hemmer Hansen, som dog må løbe lidt stærkere under denne nedlukning, da hun nu er alene med børnene. 

quote Derudover har man i en alder af otte og ti, som mine børn er, brug for luft, nye opgaver, gåture, lege, luft og bevægelse i hverdagen

Trine Hemmer Hansen

Derfor prioriterer Trine Hemmer Hansen at tage sine børn med ud kl. 12, hvor de får fri fra skole, og hvor hun selv har en længere pause. Simpelthen for at komme ud og få noget luft og bevægelse.

Skolelærer Trine Hemmer Hansens hverdag er grundet coronarestriktionerne vendt op og ned. Mens hun online underviser sine elever hjemme fra privaten, sidder hendes to børn under samme tag og modtager undervisning af deres lærere.


Dette er et tiltag, som hun prøver at indføre for både sine elever og sine børn derhjemme. Trine Hemmer Hansen krydrer alle pauserne med frisk luft og udendørs leg væk fra skærmen.

Karl og Anna Hemmer Hansen går i 1. og 3. klasse på Strandskolen i Risskov (Privat).
Karl og Anna Hemmer Hansen går i 1. og 3. klasse på Strandskolen i Risskov (Privat).

Det kræver en god struktur og planlægning at få en hverdag under disse rammer til at fungere, men Trine Hemmer Hansen holdet hovedet højt.

- Fordelen ved hjemmeundervisningen er, at jeg kommer tættere på mine børns læring. Pludselig skal jeg sidde og hjælpe min pige med matematik og min dreng med dansk på en måde, som jeg ikke plejer, siger Trine Hemmer Hansen.

På denne måde kan Trine Hemmer Hansen også følge med i sine børns udvikling, og se hvor deres udfordringer og stærke sidder ligger i skolen.

Også Trines børn er blevet mere vant til den virtuelle undervisning.

- Jeg synes faktisk, det er gået bedre denne gang. Første gang vi skulle være online, blev jeg helt bange og tænkte: Hvad skal jeg gøre? Så derfor blev jeg lidt ked af det. Jeg forstod ikke, hvordan man kom ind og sådan. Men nu når man er kommet ind, synes jeg, det er fedt at se vennerne og lærerne, siger Anna Hemmer Hansen, der går i 3. klasse på Strandskolen i Risskov.

Karl Hemmer Hansen får hjemmeundervisning, og kan nemt kalde på mor, hvis han har brug for hjælp (Privat).
Karl Hemmer Hansen får hjemmeundervisning, og kan nemt kalde på mor, hvis han har brug for hjælp (Privat).

Trine Hemmer Hansen har gjort sig en vigtig læring fra sidste års nedlukning, som hun dagligt husker sig selv på.

- Jeg tror, det handler om at sænke skuldrene lidt og få lidt ro på. Det er nødundervisning, og vi gør det alle så godt, vi kan. 

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år