Helsemesse hitter: Stor interesse for alternativ behandling

Ceres Arena er denne weekend omdannet til ét stort tag-selv-bord med alternative behandlingsformer. Arrangørerne forventer cirka 5000 besøgende

01:35

Kom med indenfor til messen i videoen ovenover.

Omtrent 5000 mennesker udforsker i weekend et helt univers af alternative behandlingsformer. Ceres Arena danner ramme om en helsemesse, der skal åbne folks øjne for alt fra helende sten til hypnose.

En af dem, der udstiller på messen, er Laila Nielsen fra Hobro. Hun er klangmassør og har placeret en af de besøgende med fødderne i en stor guldskål.

Læs også Lægeformand slår fast: Vi skal tale om alternativ behandling

Laila slår med en særlig stav på guldskålen flere gange hele vejen rundt om den.

- Kan du mærke det hele vejen op? Spørger hun kvinden i skålen, der nikker genkendende.

Klangmassage er blot en af de mange alternative behandlingsformer, Laila Nielsen tilbyder på sin klinik, Hypnosegården.

- Når jeg giver klangmassage derhjemme, så bruger jeg et sæt skåle på hele kroppen. Først på den ene side og så på den anden side. Så ligger man og får klang over hele det, så det føles som en klangbad, siger hun.

Læs også Gik i alternativ behandling for Parkinson: Skal nu løbe maraton

Bevæger man sig rundt i hallen, støder man på drømmefangere, skytsengle og meget mere. En hel stand er dedikeret til sten og krystaller. Her står Majbritt Rosefine Carla Bergmann, der er sten- og krystalterapeut og indehaver af Chakracarla.dk.

- Her har vi rosenkvartsen. Den kalder man for en kærlighedssten, men det er egentlig mere en tillidssten. Så hvis man har brug for at skabe mere tillidsfulde forhold, så er det en rigtig god sten. Den kan også være med til at hjælpe, hvis man gerne vil afgrænse sig fra stråler fra mobiltelefoner og lignende, siger hun.

Læs også Kvinder fra Aarhus vil behandle barnløshed med knofedt

Er man nysgerrig efter, hvad fremtiden bringer, så står håndlæser Birte Skov Olesen klar. Det er dog ikke alt, hun kan spå om.

- Jeg spår ikke om fortiden, for den har man jo brugt, så den behøver vi jo ikke at bruge så meget tid på. Død og ulykker spår jeg heller aldrig noget om. Det har jeg fravalgt at lære, fordi jeg ikke på nogen måde synes, det er mig, der skal levere sådan nogle budskaber, siger hun.

Helsemessen fortsætter indtil søndag klokken 18, og prisen for entré er 85 kroner.