Lægeformand slår fast: Vi skal tale om alternativ behandling

Læger skal være bedre til at snakke om alternativ behandling, mener lægeformand

00:39

Patienter som Keld Breum fra Odder oplever, at man ikke kan snakke med lægen om alternativer til den konventionelle behandling. Det er et problem, erkender lægeformand.

- Kræftlægen må være den nærmeste til at vejlede patienten om alle aspekter af sygdommen, og herunder også hvad patienten selv kan gøre for at støtte op om at få et godt kræftforløb, siger formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Lars Henrik Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

04:15

Få hele Keld Breums historie her. 

Luk video

Han er derfor ked af at høre om Keld Breums oplevelser af det modsatte. Lægens job bliver også det lettere, hvis han kender alt til patienten, forklarer Lars Henrik Jensen.

Bør kende patienten godt

- Det er vigtigt som patient at gøre sig meget klart, at chancen for at få den bedste behandling er størst, hvis lægen kender en godt, siger han og fortsætter:

- Derfor bør lægen kende til andre sygdomme, medicinindtag og anden behandling, som patienten får. Det er vigtigt at få at vide.

Læs også Kureret for kræft: Nu giver Maiken sine erfaringer videre

Så han opfordrer altså både patienter og lægen til at holde fast i åbenheden om alle aspekter af et sygdomsforløb.

Et af de steder, hvor du som patient med sikkerhed kan få rådgivning til alternativ behandling, er Informationscenter for Alternativ Kræftbehandling – også kaldet ICAK – i Aarhus.

Her er Berit Wheler centerleder, og onsdag aften deltog hun i en Facebook Live på TV2 ØSTJYLLANDs Facebook-side, hvor man kunne stille spørgsmål til alternativ behandling. Se den herunder: