Kureret for kræft: Nu giver Maiken sine erfaringer videre

Tirsdag delte Maiken frustrationer fra sit sygdomsforløb med fremtidens læger. Hun håber, at det kan forbedre behandlingen af kemopatienter

Maikens hår er så småt ved at vende tilbage, efter hun afsluttede sin kemobehandling tidligere på året. I går holdt hun oplæg for medicinstuderende. Foto: Privatfoto

- Hvis jeg nu kunne lære dem bare et eller andet, som de tog med sig derfra, så var det måske ikke helt meningsløst, at jeg skulle have kræft som 27-årig. 

Med de ord forklarer Maiken Bie Lindegaard, hvorfor hun sagde ja til at holde foredrag for et hold medicinstuderende tirsdag. 

Læs også Sofie trodser kræft: Nu har hun fået hue på

I foredraget delte hun ud af sine erfaringer og frustrationer vedrørende sit sygdomsforløb. 

- Jeg håber, at der er nogle kemopatienter, der fremover for en bedre behandling, fordi de medicinstuderende har hørt mit foredrag, siger Maiken Bie Lindegaard, der er sygeplejerske og tidligere kemopatient, til TV2 ØSTJYLLAND. 

På Instagram fortæller Maiken Bie Lindegaard åbent om sit sygdomsforløb. Her deler hun sine tanker om foredraget for de medicinstuderende tirsdag.

Tovholder på eget sygdomsforløb

En af de ting, som Maiken Bie Lindegaard lagde vægt på, var, at hun indimellem kunne føle sig som tovholder på sit eget sygdomsforløb.

- Jeg har haft mange forskellige læger, og jeg havde også fornemmelsen af, at lægerne ikke var ordentligt forberedte til patientsamtalerne, siger hun. 

Det er lægernes fornemmeste opgave at sørge for, at vi kan få det liv, vi gerne vil leve, til at passe ind med behandlingen.

Maiken Bie Lindegaard, tidligere kemopatient

Derudover understregede hun, hvor vigtigt det er for patienten, at der blivet taget hensyn til, hvilke ting der giver vedkommende livskvalitet. 

- Det er lægernes fornemste opgave at sørge for, at vi kan få det liv, vi gerne vil leve, til at passe ind med behandlingen. At man finder en løsning, hvor man for eksempel giver noget andet medicin med færre bivirkninger eller lignende, siger Maiken Bie Lindegaard. 

Læs også 18-årige Sofie har kræft: Nu er hun ballets dronning

Hun har desuden oplevet, at hun ofte fik 'nej' fra lægerne på sine forespørgsler, uden der blev givet en ordentligt forklaring på hvorfor.

- Det er virkelig vigtigt, at hvis der er noget, de ikke er hundredeprocent sikre på, så får de fat i nogen, der er. De skal ikke sige 'nej', bare fordi de er bange for at sige noget forkert, siger hun. 

Læs også Ny forskning fra AU: Kræft kan i fremtiden findes i blodet

Hun håber, at hun med sit foredrag er lykkedes med at påvirke de medicinstuderende en smule. Udover hende selv deltog også kræftlæger og kræftsygeplejersker med foredrag.