Flere anholdt efter massiv politiaktion i det vestlige Aarhus

Politiet har foretaget flere anholdelser og ransagninger, hvor de blandt andet har fundet flere knive, en pistol og nogle pebersprays.

Opdateret
Artiklen er opdateret klokken 12.14 med flere oplysninger fra Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi har tirsdag aften og natten til onsdag været massivt til stede i det vestlige Aarhus. 

- Der har været flere episoder med uro i det vestlige Aarhus i løbet af aftenen og natten. Derfor har vi også haft mange betjente og patruljer i området, fortæller pressemedarbejder hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

-  Vi har foretaget flere anholdelser og ransagninger, hvor vi blandt andet har fundet flere knive, en pistol og nogle pebersprays.

Tog kvælertag på betjent 

Balladen startede tirsdag aften omkring klokken 17.00, da en patrulje tog kontakt til en gruppe mænd, som stod på Kappelvænget i Aarhus Vest. 

Mændene var ifølge politiet utilfredse med politiets tilstedeværelse, og da betjentene ville snakke med en 23-årig mand, begyndte han at løbe fra stedet. Det lykkedes dog betjentene at stoppe ham, men da de visiterede ham, fandt de en skarpladt pistol i hans jakke. 

Samtidig forsøgte flere af den 23-åriges venner at forstyrre og forhindre politiets arbejde, blandt andet ved at tage fat om halsen på en af betjentene og ved at forsøge at bremse betjentene, da de løb efter den 23-årige. 

Det lykkedes den ene af stikke af, mens det lykkedes politiet at anholde den sidstnævnte, som både blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og efter kniv- og våbenloven, da han havde en kniv og en peberspray i lommen.


Østjyllands Politi fortæller, at anholdelserne skabte en ophidset stemning blandt flere personer, som råbte forskellige skældsord mod patruljen. Derfor blev der tilkaldt ekstra patruljer. 

I den forbindelse blev en 26-årig mand anholdt og sigtet for at fornærme politiet. En 18-årig blev samme sted anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Anholdelserne fortsatte

Men her stoppede balladen ikke. 

Kort efter tog en patrulje nemlig kontakt til en 21-årig mand, som sad i sin bil på Kappelvænget. Bilen blev ransaget, og betjentene fandt nogle ulovlige piller, som den 21-årige blev sigtet for at besidde.

Også på Gudrunsvej i Brabrand blev en bil ransaget. Her fandt politiet en peberspray, som en 25-årig mand blev sigtet for at besidde. På samme vej blev der senere på aftenen fundet en kniv i en bil, som politiet ransagede. I den forbindelse blev en 19-årig mand sigtet.

Østjyllands Politi er nu ved at vurdere, hvorvidt der er nogle af de anholdte, der skal fremstilles i grundlovsforhør.

Onsdag formiddag lød meldingen fra Østjyllands Politi, at der fortsat er patruljer i området, men i følge politiet er der på nuværende tidspunkt forholdvist rolig. 

- Vi har patruljer i området, så man skal ikke være bange for at færdes i området, siger Jakob Christiansen. Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud