Bandekonflikt: Seks bandemedlemmer dømt for skyderi på åben gade

Seks bandemedlemmer fik fængselsstraf mellem fire og fem års fængsel for at have affyret skud på åben gade i det vestlige Aarhus i fjor

Skyderiet foregik om aftenen den 3. juni sidste år på Bispehavevej i Aarhus V.

Seks bandemedlemmer er onsdag dømt for et skyderi, der foregik i fjor under bandekonflikten i det vestlige Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi.

De seks dømte er alle i 20’erne. Tre af de unge mænd fik idømt fire år og tre måneders fængsel, og to fik fire år og fire måneders fængsel, mens den sidste fik fem års fængsel. 

Læs også Vi føler os mindre trygge - bandekonflikt i Aarhus får skylden

Skyderiet foregik om aftenen den 3. juni sidste år på Bispehavevej i Aarhus V. Flere bandemedlemmer mødte maskeret op med skarpladte vågen, og affyrede skud mod medlemmer af en anden gruppering.

Der var ikke nogen, der blev ramt af skuddene, der blev affyret den aften. Men de idømte fængselsstraffe er relativt lange, fordi de dømte har været aktive i bandekonflikten. 

Det var på Bispehavevej i det vestlige Aarhus, at skyderiet fandt sted. Nu er seks bandemedlemmer dømt for skyderiet.  Foto: Google Maps

- Der er sket en skærpelse, fordi det er bandekriminalitet, og det var også det, der var lagt op til, siger Dorthe Lysgaard, anklager hos Østjyllands Politi.

De dømte bandemedlemmer blev i sidste uge kendt skyldige i at have båret våben og affyret dem, og i dag fik de så deres endelige dom. Anklageren er tilfreds med rettens afgørelse. 

Læs også Bandekonflikten i Aarhus trak på politiet i hele Jylland

- Udmålingen ligger tæt på påstanden fra min side. De har også modtaget dommen, for de flestes vedkommende, siger Dorthe Lysgaard. 

01:40

VIDEO: Bandekonflikten i Aarhus var sidste sommer så omfattende, at ekstra mandskab blev kaldt ind, og andre sager blev nedprioriteret. Se et interview med chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen. Interviewet er fra februar 2018.

Luk video