Afspærringer ophævet: Sprængstof er uskadeliggjort

Østjyllands Politi spærrer nu ikke længere en række gader i det nordvestlige Aarhus, som dagen igennem har dannet rammen om en større politiaktion

01:07

Politiet har nu ophævet afspærringerne omkring Peter Fabers Vej i det nordvestlige Aarhus. Forsvarets bomberydderne er færdige på stedet, og har uskadeliggjort en mindre mængde sprængstof.

Sprængstoffet blev fundet i kælderen under Peter Fabers Vej 37, og en 24-årig mand er anholdt i forbindelse med fundet. 

- Vi har endnu ikke afhørt manden endnu, så jeg kan ikke sige så meget om ham, eller hvad han muligvis bliver sigtet for, siger kommunikationsansvarlig hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til tv2oj.dk.

Læs også Politiaktion: 24-årig mand anholdt og to opgange evakueret

I tilknytning til politiets arbejde i boligområdet blev gaderne gaderne Møllevangs Allé, Ambrosius Stubs Vej og Vilhelm Bergsøes Vej spærret, ligesom beboerne i de to opgange på Peter Fabers Vej 37 og 39 blev evakueret.

- Folk kan nu vende tilbage til deres lejligheder, og der skulle være forholdsvis normale tilstande i området igen. Dog arbejder efterforskere stadig derude, siger Janni Lundager.

Dagen igennem har der blandt andet lydt flere sprængninger fra boligblokken, ligesom at mange kampklædte betjente har arbejdet i området.

Du kan se klip fra den store politiaktionen i videoen øverst på siden. 

00:47

I videoen her høres nogle af sprængninger, og den 24-årige anholdte mand føres væk af politiet. 

Luk video