Aarhusiansk danseteater lukker: Jeg er slidt op

Granhøj Dans lukker fra årsskiftet

Efter 27 år med dans lukker Palle Granhøj 'Granhøj Dans' ved udgangen af året.

- Jeg kan ikke mere. Jeg er fuldstændig slidt op. Det er en beslutning, jeg har taget, fordi jeg er kørt helt ned, siger Palle Granhøj til tv2oj.dk.

Læs også Viklet ind i røde reb og hængt op i metalstativ på Aros

Beslutningen om at lukke Granhøj Dans kommer efter det netop indgåede budgetforlig, hvor forligsparterne blev enige om, at kulturlivet skal tilføres 5 millioner kroner om året. Proceduren har tidligere år har været, at kulturstøtten var aftalt og fordelt ved afslutningen af et budgetforlig. Sådan har det ikke været i år. Fordelingen bliver først endelig besluttet sidst på måneden. Den beslutning vil Palle Granhøj ikke vente på. 

- Jeg har bare villet have et svar. Jeg har de seneste otte år anmodet den lokale kulturforvaltning om et samarbejde. Jeg har sagt til rådmanden, at de måtte beslutte, om de ville have et dansekompagni eller ej. Jeg var så naiv at tro, at det handlede om resultater og kunstneriske aktiviteter. Men det er ikke det, man interesserer sig for i den her by. Den kaster penge efter ikke-kunstneriske administrative mastodonter og sekretærkontorer under dække af at ville kunsten. Men for mig at se, er det på kunstens bekostning, siger Palle Granhøj.

Læs også Flere penge til børn

Ifølge Palle Granhøj er beslutningen uigenkaldelig.

- Det har været voldsomt nok at tage det her skridt. Måske er det, fordi jeg er en naiv kunstner, der ikke kan klare det pres, der skal til for at være i den her by, siger Palle Granhøj.

Rådmand for Kultur og borgeservice Rabih Azad-Ahmad giver i en pressemeddelelse høfligt udtryk for beklagelse over lukningen. Men så heller ikke mere.

- Jeg tager hans beslutning til efterretning. Palle har gennem årene givet os mange danseoplevelser. Det vil jeg gerne takke ham for, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke i fremtiden, siger Rabih Azad-Ahmad.

Og videre.

- Nu må andre tage over, hvor Palle Granhøj har sluppet, så kulturlivet i Aarhus kan fortsætte sin enestående udvikling, siger Rabih Azad-Ahmad.