Viklet ind i røde reb og hængt op i metalstativ på Aros

Der var en noget anderledes forestilling på Aros i forbindelse med en særudstilling

03:21

Kunst er tit noget, der er lidt ud over det sædvanlige, og det var det i den grad også på Aros, da der var sat en forestilling op i forbindelse med en særudstilling af Robert Mapplethorpes sort-hvide billeder.

Forestillingen bød på japansk bondage, og det gik ud på, at en kvinde blev viklet ind i mere end 100 meter rødt reb og hejst op i en metal konstruktion. 

Læs også Guten Tag! Tyskere kommer til Aarhus og runder rekordår af

- Vi vil gerne aktivere vores udstillinger, og det vi blandt andet kan gøre, det er at gribe fat i forskellige temaer, og lige præcis den performance, vi ser i aften, er et eksempel på det, hvor vi kigger på kroppen og kropslighed og sensualitet, som vi jo også genfinder på Mapplethorpes billeder, siger formidlingsinspektør på Aros, Birgit Pedersen.

Læs også Vejdirektoratet: Forvent tæt trafik ved Aarhus Halvmarathon

 Og publikum til forestillingen kunne da også godt se idéen med forestillingen og koblingen til lige netop særudstillingen med Mapplethorpe.

- Det passer jo fint i tråd med Mapplethorpes teorier og tankegang med krop og kultur, så jeg synes, det er fint. Det passer rigtig godt ind, og det er også rart at se noget, der ikke er så konventionelt i forhold til kunst, siger Louise Svane, der var mødt op for at se forestillingen