27-årig cyklist døde i ulykke - nu sigtes lastbilchauffør

Chauffør orienterede sig ikke godt nok, da 27-årig cyklist blev dræbt i højresvingsulykke, lyder det fra politiet

Den yngre kvinde mistede livet i krydset ved Nordre Ringgade og Nørrebrogade i Aarhus.

En 64-årig lastbilchauffør fra Holstebro er blevet sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en højresvingsulykke, hvor en 27-årig kvinde på cykel mistede livet i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Når sagen er endelig efterforsket, vil der blive taget stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale mod chaufføren.

Janni Lundager, Østjyllands Politi 

Ulykken fandt sted ved 7-tiden om morgenen den 29. august. Her kom både lastbilchaufføren og kvinden kørende ad Nordre Ringgade, hvorefter de stødte sammen i krydset ved Nordre Ringgade og Nørrebrogade. 

00:34

Ulykken fandt sted tæt ved Aarhus Universitet.

Luk video

Lastbilchaufføren er sigtet for 'mod grønt lys i krydset at have svinget til højre uden at have orienteret sig tilstrækkeligt'.

Politi samler stadig puslespillet

Politiet er fortsat i gang med at efterforske sagen.

- Vi skal have endelig afklaret hændelsesforløbet ud fra videnudsagn, politiets egne obervationer på stedet og bilinspektørens rapport, siger kommunikationsrådsgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager og fortsætter:

- Når sagen er endelig efterforsket, vil der blive taget stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale mod chaufføren. 

Læs også 41-årig kvinde kom i tvivl midt i sving - så kom letbanetoget

Østjyllands Politi modtog kl. 06.59 om morgenen den 29. august en anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld i krydset Nordre Ringgade/Nørrebrogade i Aarhus.

Den fatale ulykke påvirkede traffiken i området i flere timer efterfølgende.