Video: Hvordan skal inflationskrisen løses?

Der var stor uenighed blandt de debatterende, da de stigende priser var på dagsordenen i TV2 ØSTJYLLANDs valgdebat onsdag aften.

Både virksomheder og privatpersoner i Danmark kæmper lige nu med især én ting. De stigende priser på alt fra smør til el og varme.

Og netop det emne var på dagsordenen, da TV2 ØSTJYLLAND onsdag aften holdt folketingsvalgdebat.

Deltagerne var Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet, Mona Juul fra Konservative og Michael Aastrup Jensen fra Venstre. 

Her var Mona Juul utilfreds med, hvordan Socialdemokratiet indtil videre har håndteret inflationskrisen.

- Vi har faktisk mulighed for at skrue på nogle faktorer, som kan hjælpe dansk erhvervsliv og nogle af dem, der er allermest presset. Vi kan skrue på skatter og afgifter, så den person, den virksomhed, den arbejdsplads og den familie rent faktisk kan klare sig bedre igennem krisen, sagde hun og tilføjede:

- Det er ikke et quick fix, men det er noget, vi kan gøre ret hurtigt.

Finansminister Nicolai Wammen åbnede da også op for at kigge på nye løsninger.

- Vi er klar til at se på, hvordan vi kan hjælpe også for eksempel nogle af de små butikker, ikke mindst ude i lokalsamfundene. Hvor det ikke alene handler om en butik med nogle ansatte, men hvor det også er omdrejningspunktet for et helt lokalsamfund. Hvordan vi kan gå ind og gøre en indsats der. Og det håber jeg er noget, vi kan få bred opbakning til i Folketinget, sagde han.

Det var dog ikke et svar, som Michael Aastrup Jensen var begejstret for.

- Det har vi foreslået, så det kan man godt (få opbakning til, red.), hvis Socialdemokratiet vil være med. Lad os nu være ærlige. Hvis de her butikker lukker ude i de her landsbyer, så genopstår de nødvendigvis ikke. Derfor er det her ikke noget, vi skal gøre næste år eller næste måned. Det er noget, vi skal gøre nu. Og derfor håber jeg også, at der kommer et ansvarligt flertal efter valget, som vil kigge på det her.  

Du kan se hele debatten i videoen øverst af artiklen.