Risiko for flere centimeter sne onsdag

Risiko for sneglatte veje i store dele af landet, når et snevejr rammer Danmark på onsdag.

Nogle steder i landet er der allerede faldet sne i de første dage af det nye år, og onsdag ventes endnu flere at kunne få vinterlig nedbør, når et lavtryk sender sine fronter op over Danmark fra sydøst.

Nedbøren vil falde ved temperaturer lige omkring frysepunktet, så det er ikke alle steder sneen bliver liggende, og ved Østersøen vil man hovedsageligt få regn.

Det er et lavtryk over Polen, der natten til onsdag sender en front med udbredt nedbør frem mod Danmark. I løbet af onsdagen vil fronten langsomt bevæge sig op over det meste af landet, og jo længere mod nord og vest nedbørsområdet kommer, jo større er chancen for, der vil falde sne.

Prognose: Vejrkort for onsdag klokken 6
Prognose: Vejrkort for onsdag klokken 6 Foto: TV2 Vejret - Grafik

Snevejr breder sig fra sydøst

Ifølge de seneste prognoser vil nedbøren nå Bornholm natten til onsdag, og her vil man overvejende få regn ved temperaturer på et par graders varme, men sidst på natten fortsætter nedbøren op over Lolland/Falster og Sjælland, hvor der især på store dele af Sjælland er risiko for sneglatte veje onsdag morgen.

Det er endnu usikkert, hvor langt op over Danmark nedbørområdet kommer, og det er lidt usikkert om temperaturen i den sydlige og østlige del af landet holder sig nede omkring frysepunktet.

Dermed kan nedbøren i den del af landet i perioder gå over i slud og måske regn.

Vejrkort for onsdag morgen.
Vejrkort for onsdag morgen. Foto: TV2 Vejret - Grafik

Længere mod nord og vest vil nedbøren på store dele af Fyn og i Jylland senere på onsdagen overvejende falde som sne. Her vil man ligge i den kolde op til hårde nordøstenvind og have temperaturer omkring de snegivende nul grader.

Det meste af sneen, der falder vil gøre det som en våd og tung tøsne, men i den nordlige og østlige del af Jylland, hvor temperaturen stedvis vil være under frysepunktet er der med en frisk til hård vind fra nordøst risiko for let snefygning.

Prognose: Nedbør der vil falde som sne.
Prognose: Nedbør der vil falde som sne. Foto: TV2 Vejret - Grafik

Store forskelle i snedække

I løbet af onsdagen er der i store dele af landet risiko for sneglatte veje, og der vil være store regionale forskelle på, hvor meget sne, der bliver liggende.

På Sjælland og Fyn vil det især være bakkedrag, der med deres højde er eksponeret for at kunne få et snedække på flere centimeter, mens man langs kysterne de fleste steder vil komme til at kigge langt efter sne på jorden.

I det meste af Jylland vil stort al sneen blive liggende.

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger