Østjyske sygeplejersker hyldet i hele verden: - Stor respekt

Udenlandske nyhedsmedier bringer nu historien om de aarhusianske sygeplejersker, der opfylder døende patients sidste ønske

Nu har udlandet fået øjnene op for den rørende historie om Carsten Flemming Hansens sidste ønske. Foto: CBS News

I samarbejde med tv2.dk

En grøn LA, et køligt glas vin og en smuk solnedgang har nu tiltrukket sig international opmærksomhed.

Alt fra britiske, amerikanske, australske, spanske og rumænske medier bringer historien om den døende patient Carsten Flemming Hansen, der får opfyldt sit sidste ønske af personalet på Aarhus Universitetshospital.

Læs også Fredag døde Carsten: Sådan opfyldte sygehus hans sidste ønske

Især det aarhusianske sygehuspersonale bliver hyldet.

- Rart at se at der er kærlighed og medfølelse tilbage i denne verden.

Sådan skriver en læser på det amerikanske nyhedsmedie CBS News som kommentar til historien.

Fra CBS News' hjemmeside. Foto: CBS News

En anden bruger skriver: 

- Stor respekt for de ansatte på hospitalet og hans familie, der gav ham muligheden for at gøre det på sin egen måde. Sådan!

Rygeforbud blev ignoreret

Carsten Flemming Hansen blev indlagt på indlagt på sygehuset med en udposning på pulsåren i maven, som var bristet, og lægernes dom var ikke god.

01:28

VIDEO: Reglerne ofte bliver brudt for at opfylde en døende patients sidste ønske, siger oversygeplejerske på Aarhus Universitetshospital Annette Jensen.

Luk video

Han var for syg til at blive opereret. Derfor ville det kun være et spørgsmål om få timer eller dage, før han ville dø af sin indre blødning.

Og det var her, at sygeplejerskerne, stik imod sygehusets rygeforbud, kørte Carsten Flemming Hansen ud på altanen, hvor han sammen med familien kunne nyde cigaretten, det kølige glas vin og en smuk solnedgang.

Læs også Rikke gav Carsten den sidste smøg: Så må regler være regler

Carsten Flemming Hansen afgik ved døden fredag omkring middagstid.

Aarhus Universitetshospitals Facebook-opslag om Carsten Flemming Hansen har nu rundet 73.000 likes, 5.078 delinger og 2.700 kommentarer, hvor flere sender varme tanker til Carsten, de pårørende og personalet.