Marie fra 'Tvillingerne og Julemanden': I dag er hun danmarksmester

Marie Højgaard fra Aarhus blev landskendt, da hun var med i 'Tvillingerne og Julemanden'. Men hun har altid haft en passion, som hun er danmarksmester i

02:23

VIDEO: Her fortæller Marie Højgaard Andersen om tiden efter julekalenderen, sin store passion og hvad hun har lavet siden. Video: TV2

I samarbejde med tv2.dk

- Det var helt vildt, da 'Tvillingerne og Julemanden' blev vist første gang. Det var det virkelig. Lige pludselig er man kendt, fortæller Marie Højgaard Andersen.

Læs også Kom med til koncert: Nu begynder julen rigtig at boble

Hun bragede ind i de danske stuer i første afsnit af TV 2s julekalender i 2013. Rent bogstaveligt. Sammen med sin tv-tvillingebror Peter (Martin Hempel Barkholt) væltede hun nemlig en masse gryder i sin mors café til et ordentligt rabalder i første afsnit af 'Tvillingerne og Julemanden'.

Lige i dette øjeblik er det første gang, Danmark mødte Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt som tvillingerne Signe og Peter.  Foto: Tvillingerne og Julemanden / TV2

Det lagde på mange måder kimen til en december fyldt med rabalder. En juletid som blev fejret med hele Danmark og som Marie husker tydeligt.

- Det der med, at folk lige pludselig stopper én på gaden og man skal have taget billeder, og vi skulle til premiere, det var stort, fortæller hun til TV2.

Læs også Folkeskoler forsøger at lokke flere elever til

Julekalenderen genudsendes lige nu for første gang på TV 2 hver aften, hvor tvillingerne skal hjælpe julemanden Nicholas med at redde julen.

Marie Højgaard Andersen er i dag 16 år gammel og går i 1.g på Aarhus Katedralskole. Hun var kun 10 år, da hun fik rollen foran 400 andre piger med skuespillerdrømme. Sammen med en veninde var hun taget til casting med nul forventninger i bagagen. Derfor var overraskelsen også stor, da der efter adskillige uger kom bud efter Marie igen. 

Læs også Ingen strøm og internet: Familie bor som for 80 år siden

Knyttet sammen som en stor familie

Efter flere castings blev hun endelig udvalgt til den ene hovedrolle som Signe. Derefter fulgte fire måneder med optagelser, der primært foregik i Nordjylland omkring gården Klarupgaard. 

- Jeg blev vildt glad og overrasket. Det regner man jo ikke med, når man er så lille, og man sidder og laver perleplader, siger Marie Højgaard Andersen til TV 2.

Casper Crump, Lærke Winther, Alex Høgh Andersen, Lars Hjortshøj, Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt i 'Tvillingerne og Julemanden' Foto: Per Arnesen / TV 2

- Mine tanker kredsede kun omkring julekalender det år. Vi lavede optagelser, og så var hele min december fyldt med interviews og gallapremierer rundt i landet. Det var vildt, siger Marie Højgaard Andersen.

De mange lange dage betød, at skuespillerne blev knyttet som en stor familie i månederne med optagelser. Det var også mødet med julekalenderens kendte skuespillere, som fik Marie til at forstå, at hun stod foran en oplevelse, hun aldrig ville glemme.

Læs også Dyrehandel: - Vi sælger rigtig mange julekalendere til hunde

- Da Lars Hjortshøj og de andre skuespillere kom til læseprøve, blev jeg SÅ starstruck! Martin (Martin Hempel Barkholt som spillede Peter) og jeg havde kun set dem på tv, og vi fik så meget optur på. Dér tænkte jeg, at det var sindssygt, at jeg skulle være med, siger hun.

En million kiggede med

Da 'Tvillingerne og Julemanden' blev sendt i 2013 sad 1,1 million mennesker i gennemsnit og fulgte tvillingernes kamp for at hjælpe den knap så kvikke julemand Nicholas. 

Jeg fandt ud af, at jeg var en del af noget større. Noget, som nåede ud til så mangeOg det var hårdt arbejde.

Marie Højgaard Andersen.

Det betød, at Marie fløj fra ukendt til særdeles kendt på én måned. Hun blev konstant genkendt på gaden, hvor hun skrev autografer og tog billeder. Hun og Martin rejste rundt til premierer i Aalborg, Aarhus og København, hvor de snakkede med fans og skrev endnu flere autografer. Selvom det lyder som en drøm, var det også hårdt arbejde, husker Marie.

Læs også VIDEO: Se cykelhandlerens mekaniske juleudstilling

- Jeg fandt ud af, at jeg var en del af noget større. Noget, som nåede ud til så mangeOg det var hårdt arbejde. Men Martin og jeg syntes, det var fedt og sjovt at møde så mange mennesker, siger hun.

Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt svarede på seernes spørgsmål onsdag aften. De sidder klar igen den 13. december.  Foto: TV 2

Passionen har aldrig været skuespil

Selv om det var sjovt, savnede hun noget. 

Hele sit liv har hun danset. Dans har altid været passionen, og hun træner stort set hver dag. Faktisk vil hun helst bruge al sin tid på at danse hiphop, ballet og moderne dans. Men det var der ikke tid til under julekalenderen.

- Jeg glædede mig virkelig til at komme i gang med at danse efter julekalenderen var slut. Når vi optog, måtte jeg sætte alt på pause, og jeg var på et dansehold, hvor vi trænede rigtig meget, siger hun. 

Marie Højgaard Andersen bor ved Aarhus. Hun er en efternøler ud af en søskendeflok på seks. Foto: Privat

Marie Højgaard Andersen mener ikke, at hun er så skarp til ballet endnu, så hun øver to gange om ugen hos Ballet Akademiet i Aarhus. Hiphop derimod har hun fuldstændig styr på. Hendes gruppe har vundet DM fem gange. 

Dog satser hun mere på opvisninger i dans frem for konkurrencer. 

- Det gør mig så glad at danse. Ligemeget om man er god eller dårlig, så forener det mennesker, siger Marie og fortsætter:

Marie Højgaard Andersen bruger det meste af sin tid på at danse. Her er hun til opvisning foran hundredevis af tilskuere i Farum Arena. Foto: TV2

- Jeg bruger dansen til at udtrykke mine følelser. Jeg kommer ud med noget, når jeg bevæger mig. Hvis jeg ikke dansede, tror jeg, at jeg ville blive trist. 

De mange timer med dans har også ført nogle småskader med sig. Hun har blandt andet fået fibersprængninger og vrikket om på anklen. 

- Det er fordi, jeg elsker at springe. Men jeg er simpelthen så dårligt til det!

Læs også Villavej satte julelys op i flere dage: Se det hele blive tændt

Selvom hendes tid som julekalenderstjerne er falmet, så er hendes fremtidsdrømme ikke fjernt fra stjernerne. Hun drømmer nemlig om blive astronom og kigge mod de rigtige stjerner. 

- Enten skal jeg læse astronomi eller fysik. Jeg synes, at universet og galakser er vildt spændende, siger hun. 

Hun har dog ikke helt lyst til at lægge sig fast på noget endnu.

- Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal planlægge det hele nu, for jeg ville alligevel nå at lave det om tusind gange. Så kan jeg lige så godt bare lade det planlægge sig selv hen ad vejen og så se, fortæller Marie Højgaard Andersen.

Martin og Marie skriver ofte sammen, men ses sjældent. 

01:25

VIDEO: Barnestjerner fra julekalenderen proppede sig under optagelser, men havde glemt én ting. Det fortalte Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt, da seerne stillede spørgsmål til dem onsdag aften. 

Luk video