Ingen strøm og internet: Familie bor som for 80 år siden

Mindre tid på mobilen og i den virtuelle verden. Mere familietid og samvær. Det håber en familie fra Skødstrup, der i weekenden bor i et hus fra 1930´erne

02:25

En familie fra Skødstrup prøver at bo en weekend i et hus, som ser ud som i 1930´erne. Uden strøm, mobiltelefon eller internet.

Verden så helt anderledes ud for over 80 år siden. Der er sikkert mange, der ikke vil kunne undvære deres mobil, internet eller opvaskemaskine. Men helt frivilligt har en familie i weekenden valgt at bo i et hus fra 1930´erne med alt, hvad der hører til og mangler.

Læs også Historisk købmandsbutik lukker og slukker

- Det var også det tidspunkt, den sidste familie boede her. En skovarbejderfamilie, fortæller Simone Wildau Hansen

Hun er flyttet ind i huset i Gammel Estrup, som ser ud ligesom det gjorde i 1930, sammen med sin mand og datter Frida.

Vi vil egentlig gerne prøve at se, hvordan det er at leve uden de elektroniske apparater, man har til frit brug i hverdagen.

Simone Wildau Hansen, Skødstrup.

Det kræver lidt af en omvæltning fra dagligdagens trommerum til det mere simple – men også hårdere liv her.

- Så er det bare at finde ud af, hvordan de levede og prøve det, fortæller Simone Wildau Hansen.

Her skal familien vaske op i hånden på helt gammeldags manér. 

Maden bliver lavet på gammelt brændeovnskomfur, opvasken tages i hånden med vand som hentes uden for og der skal man også ud, hvis man skal på dasset.

- Vi vil egentlig gerne prøve at se, hvordan det er at leve uden de elektroniske apparater, man har til frit brug i hverdagen, siger Simone Wildau Hansen.

Læs også Steffens kæreste i tårer: - Jeg har brug for, han kommer hjem

Bidrage med positive ting til hverdagen

Familien håber, at weekenden i huset vil give familien en større glæde af hinanden, som de også kan bruge, når de kommer tilbage til den nutidige hverdag igen.

Læs også Fra idé til hallen: 100 børn mødes hver lørdag

- Vi vil prøve at se, om det her kan give en anderledes familietid i hverdagen og samvær. Og se hvad det giver af nye input og overskud i hverdagen måske, fortæller Simone Wildau Hansen.

Familiens aftensmad bliver spist her med levende lys som lyskilde.

Selvom det er et simplere liv, så er det stadig ikke nemmere, da skal de hele tiden skal sørge for at hugge og hente brænde, så de kan holde varmen i det gamle hus.

- Jeg tror, vi får en idé om, hvad vores bedste- og oldeforældre har været igennem. Det giver måske et form for indblik til os i dag, og en måde at se anderledes på tingene, når man har prøvet det simple men absolut ikke nemmere liv her, siger Simones Wildau Hansen.

Brændeovnskomfur til madlavning. Familien skal hele tiden sørge for, at der er brænde nok, så der kan blive lavet mad, og de kan holde varmen.

Det er på Gammel Estrup, at man kan prøve at leje et hus og bo som i 1930´erne. 

Søndag aften kan du høre, hvordan det har været for familien. Det er på TV2 ØSTJYLLAND klokken 19.30.