Kom med til koncert: Nu begynder julen rigtig at boble

Hvis du har svært ved at komme i julestemning så se med her, hvor blandt andre Andrea Pellegrini synger julen ind fra Mariager Kirke

I december har Andrea Pellegrini travlt med at optræde til et hav af julekoncerter - blandt andet i Mariager Kirke.

Andrea Pellegrini er født i Aarhus og vokset op i den lille by Torrild mellem Odder og Skanderborg.

I dag er hun en eftertragtet og prisvindene mezzosopran både på opera- og koncertscenen.

Her i december måned har hun travlt med at optræde til et hav af julekoncerter blandt andet i Mariager Kirke. 

Andrea Pellegrini debuterede på Det Kongelige Teater som Rosina i "Barberen i Sevilla". Hun har modtaget Musikanmelderringens Kunstnerpris og været nomineret til en Reumert som Årets Sanger i 2015.

- Det betyder, at jeg kommer I julestemning. Det er det, der sker med mange af os, der laver koncerter. I starten af perioden, så er vi sådan lidt på arbejde, men når vi så åbner op for de her julekoncerter, der foregår i kirkerne, så sker der noget med os. Så begynder julen rigtig at boble, fortæller Andrea Pellegrini.

Julekoncert den 1. søndag i advent: 

17:23

VIDEO: Jens-Christian Wandt, Andrea Pellegrini, Holmens Herrekvartet, organist Jakob Lorentzen og Andreas Birk på violin fylder kirkerummet med julens elskede sange og salmer. Der er også fællessang med gæsterne i den fyldte Mariager Kirke. (1. søndag i advent)

Luk video

Det er operasanger Jens-Christian Wandt, som præsenterer koncerten i Mariager Kirke. Julekoncerter er en tradition, og han kan ikke få for meget af julesalmerne, selvom han har 22 koncerter i år.

- Jeg elsker julens musik. Jeg synes, noget af det smukkeste musik der er skrevet, det er skrevet ved juletid. Jeg har rigtig mange julekoncerter, og det betyder meget for mig, fordi, der er en særlig stemning her ved juletid, siger Jens-Christian Wandt.

Julekoncert den 2. søndag i advent:

17:00

VIDEO: Jens-Christian Wandt, Andrea Pellegrini, Holmens Herrekvartet, organist Jakob Lorentzen og Andreas Birk på violin fylder kirkerummet med julens elskede sange og salmer. Der er også fællessang med gæsterne i den fyldte Mariager Kirke. (2. søndag i advent)

Luk video

Traditionen med julesalmer i Danmark går mange år tilbage, og ofte går de samme salmer igen.

- Der er rigtig mange traditioner forbundet med det, og det er jo sjovt, for vi synger ofte det samme hvert år. Men der er nogle julesalmer, som man skal synge, og som folk gerne vil høre igen og igen. Og så prøver man på at putte lidt nyt ind, fortæller Jens-Christian Wandt og fortsætter.

Operasanger Jens-Christian Wandt præsenterer salmerne til julekoncerten i Mariager Kirke.

- Vi er så heldige i Danmark, at vi har en julesalmetradition, som jeg ikke tror, der er noget andet land i verden, der har. Måske den engelske, men vi har jo både Grundtvig, Brorson og Ingemann, og så har vi de nye salmer, der kommer.

Julekoncert den 3. søndag i advent:

17:33

VIDEO: Jens-Christian Wandt, Andrea Pellegrini, Holmens Herrekvartet, organist Jakob Lorentzen og Andreas Birk på violin fylder kirkerummet med julens elskede sange og salmer. Der er også fællessang med gæsterne i den fyldte Mariager Kirke. (3. søndag i advent)

Luk video

Mezzosopran Andrea Pellegrini har da også svært ved at vælge sin yndlingsjulesalme.

- Der er simpelthen så mange. ”En rose så jeg skyde” er i alt sin enkelthed en fantastisk sang. ”Maria gennem torne går” det er også en af mine favoritter. Og så kommer der altid en ny med, som jeg ikke har hørt før, som bliver en ny favorit, fortæller hun.

Mariager Kirke var fyldt med folk fra nær og fjern til julekoncert.

Hun har i år seks julekoncerter næsten lige efter hinanden, så når endelig juleaftensdag oprinder, så står den på ren afslapning. 

- Det kan du tro. Vi er ude i noget, der hedder koma. Slappe af, og så gøre klar til nytårskoncerter. Men der er da lige én aften, hvor det hele står stille på den gode måde, siger Andrea Pellegrini.

Julekoncert den 4. søndag i advent:

16:24

VIDEO: Jens-Christian Wandt, Andrea Pellegrini, Holmens Herrekvartet, organist Jakob Lorentzen og Andreas Birk på violin fylder kirkerummet med julens elskede sange og salmer. Der er også fællessang med gæsterne i den fyldte Mariager Kirke. (4. søndag i advent)

Luk video