Det bliver ugens absolut flotteste dag

Det er præcis en måned siden vintersolhverv, og dagen er tiltaget med præcis en time.

Onsdag byder på en særdeles solrig dag i det østjyske. Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Glem mandag og tirsdag. Onsdag bliver vejr til at nyde udendørsliv, og solen kommer til at skinne i Østjylland og resten af landet.

Prognose klokken 10. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Det er normalt koldt, når det er klart vejr om morgenen i januar, men i dag er luften er dog på ret mild, selvom den kommer fra nordvest.

Læs også Ét billede af unik byport starter heftig debat: - Det ligner en krigsruin

Morgenen og formiddagen byder på omkring fem grader, og frisk vind.

Prognose klokken 15. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Ugens flotteste

Når temperaturen er højest, får vi omkring syv grader. I løbet af dagen vil vinden aftage en anelse. Der kan til tider komme skyer i den sydvestlige del af landet, mens det er stort set skyfrit mod nord og øst. Himlen vil være flot blå, men i Vestjylland bliver den efterhånden mere mælkehvid. Det ændrer dog ikke på, at dagen bliver ugens absolut flotteste.

Læs også Svært at undgå ny varmerekord for januar

Det er præcis en måned siden, vi havde vintersolhverv og årets korteste dag. Siden er dagen tiltaget med cirka en time. I København er dagslængden nu kommet over otte timer, mens den er cirka et kvarter kortere i Nordjylland, og ti minutter længere i Syddanmark.

Januar fortsætter med meget mildt vejr. Middeltemperaturen på 5,5 grader er en halv grader over rekorden og hele 5,5 grader varmere end det normale for januar.