Tyskland skærper indrejseregler fra Danmark

Stigende antal smittede får nu tyske myndigheder til at anse Danmark som et risikoområde. Det har betydning for danske og tyske turister.

Den seneste tids stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus får nu de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde.

Ændringen træder i kraft søndag den 25. juli.

Skærpelsen har betydning for både danske og tyske turister.

Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt vaccineret eller har haft coronavirus. Samtidig skal man registrere sin indrejse digitalt for at komme ind i landet.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Rejser man med fly, skal dokumentationen indsendes før afrejse. Rejsende med bil eller færge kan vente op til 48 timer med at registrere en negativ test, under forudsætning af at man går i selvisolation, indtil registreringen har fundet sted.

Det danske coronapas kan bruges som dokumentation.

Danskere, der kører gennem Tyskland, skal handle ved grænsen eller holder sig i landet i mindre end et døgn, berøres ikke.

Nye indrejserestriktioner

Tyskere skal testes før hjemrejse

Også tyskere, der har opholdt sig i Danmark de seneste 10 dage inden hjemrejse, skal registrere sig digitalt ved hjemkomsten, fremgår det på Robert Kock-instituttets hjemmeside.

Tyske borgere skal også fremvise enten en negativ test, som skal være maksimal 48 timer gammel, hvis det er en lyntest, og 72 timer gammel, hvis det er en PCR-test, et bevis på, man er vaccineret, eller at man tidligere har været smittet.

Kan man ikke det, skal man gå i selvisolation i op til 10 dage.

For en måned siden lempede de tyske myndigheder rejserestriktionerne til Danmark. Det skete efter faldende danske smittetal.