DMI varsler kraftig regn og skybrud, som kan ende i oversvømmelser

Særligt i nat skal man være opmærksom i Østjylland.

Bikinien og solbrillerne skal på pause, jo mindre man går efter en regnvejrsdukkert. 

DMI advarer nemlig om kraftig regn og lokale skybrud over hele Østjylland. 

- Vi får et klimaskifte, lyder fra vagthavende meteorolog hos DMI Erik Hansen. 

Kraftig regn og skybrud - definitioner

Risikoen for de store mængder regn betyder, at man skal være ekstra opmærksom i trafikken og lukke vinduer og døre samt sørge for at ens tagrender og afløbsriste er klar, skriver Østjyllands Brandvæsen på Twitter. 

Varslet gælder fra klokken 15.00 og indtil mandag klokken 18.00, og særligt i nat skal man være opmærksom i Østjylland. 

- Det er nok først i nat, at det kommer til det østjyske. Der er desuden også i morgen eftermiddag, aften og natten til tirsdag risiko for skybrud i hele området vest for Storebælt, siger Erik Hansen. 

Fortsat høje temperaturer  

Temperaturerne holder dig dog fortsat på et pænt niveau. 

- Vi ligger fortsat med ganske nydelige temperaturer. I øjeblikket ligger de på en 23-24 grader, så det er ikke ligefrem koldt, og vi kan godt komme et par grader højere op i løbet af dagen. Det er ikke skidt vejr. Det er bare omskifteligt vejr, forklarer Erik Hansen. 

Det omskiftelige vejr fortsætter ifølge DMI de kommende dage med byger og fortsat høje temperaturer, og betyder, at man også skal være opmærksom på oversvømmelser. 

- Når temperaturerne er høje, kan der være mere vanddamp i atmosfæren, og så kan vi få større regnmængder ud af det, forklarer Erik Hansen. 

DMI's varsel. I Østjylland er der risiko for kraftige byger og lokale skybrud (den blå farve) fra klokken 15.00 søndag og indtil mandag klokken 18.
DMI's varsel. I Østjylland er der risiko for kraftige byger og lokale skybrud (den blå farve) fra klokken 15.00 søndag og indtil mandag klokken 18. Foto: Grafik: DMI