Nu skrues der ned for varmen: Én bestemt vare rives væk

En undertøjsbutik i Silkeborg mærker allerede nu, at temperaturen er blevet sænket i kommunens bygninger. De har udsolgt af det uldne undertøj og har bestilt ekstra med hjem.

De har travlt hos undertøjsbutikken Wunderwear i Silkeborg. Og det er især én type vare, som er eftertragtet for tiden.

- Folk skal have uld, og det skal være nu. Det er ikke om en uge eller 14 dage. Det er nu, siger Liselotte Møller Christoffersen, der er medejer i undertøjsforretningen.

Sådan plejer salget af uldundertøj ikke at være i september.

quote Jeg kan godt være lidt nervøs for, om vores leverandør kan blive ved med at levere uld.

Liselotte Møller Christoffersen, medejer, Wunderwear

Liselotte Møller Christoffersen oplever, at boomet i uldundertøjsalget skyldes energikrisen. For at spare på energien skal offentlige bygninger fra 1. oktober nemlig sænke temperaturen til 19 grader, og det får allerede nu folk til at handle.

- Nu har jeg cirka 20 års erfaring med salg af undertøj, og jeg har altid solgt meget uld op til vinteren, men det plejer først at være omkring november, at salget af uld starter, siger hun.

Udsolgte størrelser allerede nu

Men allerede nu begynder hylderne at være tomme, og nogle størrelser er nærmest udsolgte af de varer, der er lavet af rigtig uld.

quote De fryser rigtig meget allerede nu med de 19 grader.

Liselotte Møller Christoffersen, medejer, Wunderwear

Det er en særlig type kunder, der indtil videre har været de flittigste købere af uldundertøjet. Det er dem, der har mærket temperaturfaldet på kommunale kontorer og på uddannelsesinstitutionerne i byen.

- De fryser rigtig meget allerede nu med de 19 grader. Dem, der går på handelsskolen og gymnasiet, fryser også, siger Liselotte Møller Christoffersen.

Nervøs for leverancerne

I undertøjsbutikken har de nu forsøgt at forberede sig på en kold vinter og har bestilt ekstra varer hjem. Men alligevel frygter de, at det ikke er nok til at imødekomme efterspørgslen.

- Jeg kan godt være lidt nervøs for, om vores leverandør kan blive ved med at levere uld, siger medejeren af Wunderwear i Silkeborg.

Nogle af de leverandører, hun har kontaktet, kan først få nyt uldundertøj hjem omkring marts næste år.

Hospitaler, plejehjem og vuggestuer er undtaget fra reglerne om, at alle offentlige bygninger skal sænke temperaturen.