Frikirkepræst afviser forhold til barn under 15 år

En frikirkepræst fra Silkeborg er i disse dage i retten. Anklagen lyder, at han har udnyttet flere unge seksuelt

Ud af otte forhold er der et enkelt, den tidligere leder af ungdomsafdelingen i Byens Kirke fuldstændig afviser skulle have fundet sted. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

En frikirkepræst er i disse dagen i retten. Han er tiltalt for at have krænket flere unge i sin meninghed seksuelt.

Selvom den tiltalte tidligere ungdomskirkepræst i retten i Viborg åbent har fortalt om mange af de seksuelle forhold, han er anklaget for, så er der et enkelt forhold af de i alt otte, som han fuldstændig afviser.

Læs også Præst erkender seksuelt forhold til dreng under 18 år

Nemlig anklagen om at have haft et seksuelt forhold til en dreng under 15 år.

Ud af de otte forhold, den tidligere leder af ungdomsafdelingen i Byens Kirke i Silkeborg er anklaget for, så er der et enkelt, han fuldstændig afviser skulle have fundet sted.

Det kom frem i retten, hvor dagen blev brugt på at afhøre den tiltalte ungdomspræst om seks af de otte forhold han er anklaget for.

Læs også Bentes datter kom i frikirke: - Forfærdeligt at høre anklagerne

Intet forhold

Ifølge den tiltalte drejer det sig om en dreng, som har haft tilknytning til kirken, men derudover kendte den tiltalte ham ikke.

- Jeg besøgte en gang hans mor og har måske talt med ham i den forbindelse. Men derudover så har jeg aldrig haft et forhold til denne dreng, fortalte tiltalte i retten.

Læs også Frikirker skærper tilsyn efter sexanklager mod præst

Anklagen lyder, at tiltalte skulle have fået drengen til at trække bukserne ned og masturbere foran ungdomspræsten. Ligesom ungdomspræsten skulle have rørt ved drengens lem.

Men dette afviser den tiltalte helt skulle have fundet sted.

Ungdomspræsten undrede sig i retten over, at lige netop denne dreng også havde været den mest ivrige til at fortælle om sagen til pressen.

Sagen indtil videre

  • I 2010 begyndte Midt- og Vestjyllands Politi at modtage anklager mod præsten om seksuel omgang med mindreårige. Oplysningerne var dog for sparsomme til, at politiet på dette tidspunkt kunne anholde ham. 
  • I 2011 forlader han landet og tager til USA for at starte en ny menighed op. 
  • I 2012 voksede antallet af anklager mod præsten, men der kom stadig ikke en sigtelse af præsten. 
  • Derefter lå sagen stille indtil begyndelsen af 2016, hvor flere unge stod frem og fortalte politiet om seksuelle overgreb begået af præsten. 
  • I september 2016 blev præsten anholdt i USA på nogle anklager om gambling og servering af alkohol til mindre-årige i delstaten Florida. 
  • Tirsdag den 7. marts 2017 blev han anholdt i Billund Lufthavn, efter han er rejst hjem fra USA. 
  • Onsdag d.en 8. marts 2017 blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Viborg. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger.