Bentes datter kom i frikirke: - Forfærdeligt at høre anklagerne

Bente Kjærskov og hendes datter var blandt tilhørerne i retssag mod tidligere frikirkepræst, der er tiltalt for overgreb mod otte unge. Datteren kom selv i kirken

00:41

VIDEO: Bente Kjærskov, hvis datter kom i frikirke i Silkeborg, håber, at en dom mod ex-præst kan hjælpe de tidligere kirkemedlemmer med at komme videre.

- Det var rigtig, rigtig hårdt, da de begyndte at læse anklagerne op, og hvad han har udsat de unge for. Det var simpelthen forfærdeligt.

Sådan lyder det fra Bente Kjærskov, hvis datter kom i frikirken Byens Kirke i Silkeborg. Bente og datteren, Natascha, var mandag på plads blandt tilhørerne i en opsigtsvækkende retssag om seksuelle overgreb mod børn. 

Han havde rovdyrøjne.

Bente Kjærskov

Byens Kirke er nu nedlagt, og den tidligere præst i frikirken er hovedpersonen i retssagen, hvor han er tiltalt for flere seksuelle overgreb begået mod i alt otte unge mennesker fra kirkens menighed.

Overgrebene fandst sted i perioden fra marts 2006 til 2011, og den tidligere præst har mandag i retten erkendt at have haft et seksuelt forhold til ung dreng.

Forholdet til drengen bestod ifølge præsten i, at de onanerede hinanden og havde oralsex. Det var først, da drengen fyldte 18, at de ifølge præsten havde analt samleje.

Læs også Bente har mødt frikirkepræst: Han skal have den højeste straf

Tilbage i 2012 underrettede Bente Kjærskov Silkeborg Kommune om, at hun havde mistanke til misbrug i frikirken. I dag ser hun frem til, at der nu snart kommer en dom i sagen.

- Det er rigtig rart. Så alle, der har været medlem af kirken kan få en afslutning og måske komme videre, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Natascha stoppede med at komme i kirken i 2012. Det skyldtes blandt andet, at præsten fik de unge til at deltage i grænseoverskridende lege af seksuel karakter.

Natascha: Præsten lyver

Datteren, Natascha Valentin, begyndte at komme i kirken i 2009, da hun gik i 9. klasse. Hun var fascineret af præsten og tilbragte mange af sine vågne timer i kirkens ungdomsklub.

Jeg sad rigtig meget og tænkte, at det passer ikke, det der bliver sagt.

Natascha Valentin

Natascha stoppede med at komme i klubben og kirken i 2012, da hun gik i 2.G på gymnasiet. Det skyldtes blandt andet, at præsten fik de unge til at deltage i grænseoverskridende lege af seksuel karakter.

Læs også Frikirke-præst tiltalt for sex-overgreb på unge

I dag, små 6 år efter, hun stoppede med at komme i kirken, var hun tilstede i retssalen.

- Det var en underlig blandet fornemmelse. Det var underligt at skulle forholde sig til det, og til de mennesker og det, der blev sagt derinde, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

For 8 år siden var hun forblændet af den nu 30-årige tidligere præst, men det er ikke længere tilfældet.

- Jeg har ikke lyst til at lyde fordømmende, men jeg tror bare, jeg sad rigtig meget og tænkte, at det passer ikke, det der bliver sagt, siger hun.

Læs også Det skete der i dag: Præst tiltalt for sexovergreb

Ex-præst risikerer at blive udvist

Bente Kjærskov har mødt den tidligere præst ved flere lejligheder. I 2017 beskrev hun ham over for TV2 ØSTJYLLAND som en dygtig manipulator, der havde grebet på de unge. 

- Jeg gjorde opmærksom på, at han havde rovdyrøjne. Det var lige før, min datter slog hånden af mig den dag, da jeg sagde det til hende, fortalte hun dengang.

Den tidligere frikirkepræst er sigtet efter paragraf 223, der omhandler samleje med personer, som er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse. Strafferammen ligger på fire år.

Den tidligere præst havde indtil april 2016 delt amerikansk og dansk statsborgerskab. Derefter valgte han at frasige sig sit danske statsborgerskab, og derfor kan han risikere at blive udvist fra Danmark.

Der er afsat 10-11 dage til den omfattende sag.

Læs også Familie til misbrugte børn: Endelig skal præsten for retten