Butik bytter julegaver, selvom de skal holde lukket

Tøjbutikken Laura Thomsen Luxury åbnede søndag døren for, at kunder kunne komme og bytte deres julegaver, selvom restriktionerne siger, at butikken skal holde lukket.

Selvom detailhandlen skal holde lukket frem til 17. januar, så har en butik i Silkeborg den 2. januar valgt holde åbent alligevel. Delvist i hvert fald.

Kunder, der havde fået en julegave fra butikken Laura Thomsen Luxury, kunne lørdag mellem klokken 11 - 14 komme forbi butikken og i døren få byttet deres gave.

Regeringen har ellers udskudt det store gavebyt af julegaver med nedlukningen, og butikken er da også klar over, at de omgås reglerne.

- Det tror jeg faktisk, vi gør. Men jeg har lyst til at udfordre reglerne en lille smule for at se, om det her kan lade sig gøre, mens vi er lukket ned.

- Det er en gråzone, som jeg ønsker at myndighederne tager op, siger medindehaver af Laura Thomsen Luxury, Henrik Thomsen.

Har tidligere bøjet reglerne

Det er ikke første gang, at butikken i Silkeborg bøjer reglerne. Henrik Thomsen har tidligere flere gange offentliggjort overvågningsbilleder af tyve, der har stjålet tøj fra Laura Thomsen Luxury. Det er også ulovligt ifølge persondataloven.

For tiden er det også ulovligt at have åbent i tøjbutikken, men den gråzone befinder Henrik Thomsen sig godt i.

- Vi handler ud fra det, vi synes er korrekt, så ved jeg godt, at der er nogle regler, vi skal overholde, og det gør vi også. Jeg synes, nogle regler er lavet forkert, og dem har jeg lyst til at udfordre. Jeg synes også, at de her regler er lavet forkert.

- Jeg synes ikke, at der er en forskel på, om vi bytter en vare i døren, og andre butikker, som har noget, der hedder 'click and collect', fortæller Henrik Thomsen.

Medindehaveren henviser den den service mange butikker har, hvor man kan reservere en vare fra en butik, for så at hente den i døren.

I alt dukkede 12 kunder op lørdag den 2. januar for at bytte deres gaver. En af dem var Jeanette Stoltenberg fra Mårslet, som synes godt om initiativet fra tøjbutikken.

- Jeg synes, at det er en helt fantastisk service at udvise i disse coronatider. Jeg havde fået en julegave, som jeg gerne ville have i en anden farve. Da jeg så tog kontakt til Laura her i Silkeborg, fik jeg at vide, at jeg rigtig gerne måtte komme forbi og se udvalget, så det er udsøgt service. 

Jeanette Stoltenberg fra Mårslet lidt uden for Aarhus kalder tøjbutikkens løsning for god og fleksibel.
Jeanette Stoltenberg fra Mårslet lidt uden for Aarhus kalder tøjbutikkens løsning for god og fleksibel. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

- Reglerne er ikke skarpe nok

Hvis man spørger Henrik Thomsen, så har regeringen ikke formuleret reglerne til butikkerne præcist nok. Han forstår heller ikke, hvorfor nogle butikker må holde åbent, mens detailhandlen skal være lukket.

- Reglerne er ikke skarpe nok. Der er ikke mange, der ved, hvad man må. Jeg synes heller ikke, der er forskel på at købe en flaske vin, noget chokolade eller nogle briller hos en optiker, som der er på at købe et stykke tøj. 

Medindehaveren mener også, at de overholder reglerne, da kunderne ikke har adgang til butikken.

- Her tilbyder vi, at kunder kan bytte deres varer i døren, og butikken er lukket. Der er ikke åbent for handel. Vi gør det kun som en service, og tjener ikke penge på det.

Den glade kunde Jeanette Stoltenberg mener heller ikke, om butikken omgås reglerne.

- Det ved jeg ikke, om jeg synes, de gør, når det foregår på denne måde. Jeg måtte ikke komme ind i butikken, skulle have mundbind og vi holdt afstand, så jeg synes faktisk, at det er helt okay, siger hun.

Sådan så det ud i butiksruden hos Laura Thomsen Luxury den 2. januar.
Sådan så det ud i butiksruden hos Laura Thomsen Luxury den 2. januar. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Politiet vil vurdere sagen

Lørdag blev politiet også bekendt med tøjbutikkens delvise åbning for julegavebytning. Men de er ikke helt klar over endnu, hvordan sagen skal gribes an.

- Umiddelbart vil jeg vurdere det som en overtrædelse af lovgivningen, men i og med at det er et gråzoneområde, vil vi kigge på sagen på mandag i samarbejde med vores jurister, siger Kristian Larsen, der er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Tidligere har butikker fået en bødestraf for at bryde reglerne omkring nedlukning, og det vil formentlig også blive samme straf til Laura Thomsen Luxury.

- Det vil umiddelbart blive til en bøde for butikken, hvis vi vurderer det til at være en overtrædelse, men straffens omfang vil vi også vurdere på mandag, fortæller Kristian Larsen.

Henrik Thomsen er tidligere blevet straffet med bøde for at have delt billeder af tyve fra butikken.

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste