Tandlægehjælp til løvinde

Tandlæger hjælper ældre løvinde med tandpine

01:57

1 af 2

I Ree Park kastede et større hold eksperter sig i dag ud i en tandoperation, der skal sikre den ældre løvinde Naomi et godt langt liv bag tremmer. For mens andre dyreparker har mødt kritik for at have aflivet raske overskudsdyr - så giver Ree Park tandpleje til den 12 år gamle løvinde.

Det viste sig at være noget af en opgave, som dyrlægerne blev sat på. Det var en flere timer lang seance, hvor løvinden først skulle lulles i søvn - den brækkede tand skulle derefter slibes til - en ny tand skulle støbes og sættes i.

Og havde Naomi været på den afrikanske savanne i stedet for dyreparken kunne den brækkede tand betyde forskellen på liv og død.

- En ødelagt tand kan være begyndelsen til enden hendes karriere i en løveflok, siger Jens Ruhnau, der er specialdyrlæge, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tidligere har Ree Park Safari også fået ordnet tænder på en af parkens leoparder, og man regner med, at rovdyrene har skadet deres tænder på metalkæder ved fodringen.

Da dyrlægerne fik kigget efter i løvindens mund, så fandt de yderligere tre tænder som var ødelagt. Alle tænder er nu behandlet og det forlyder, at Naomi har det godt.

Mød løvinden med tandpine i indslaget øverst på siden.