Succes for økologisk landbrugs-uddannelse på Djursland

Kalø Økologisk Landbrugsskole opretter for første gang nogensinde to klasser på skolen til den nye opstart

I dag er helt store studiedag, hvor kommende studerende landet over har fået besked på, om de er kommet ind på drømmestudiet. På Djursland har flere end nogensinde før søgt ind på en særlig landbrugsuddannelse.

Kalø Økologisk Landbrugsskole er skabt grundet stor efterspørgsel på økologi - især også internationalt, og efter to år udvider skolen nu med en ekstra klasse.

quote Det nye i år er blandt andet, at vi har fået fat i nogle gode muligheder i New Zealand og i Australien.

Morten Erbs

- De studerende kommer med mange forskellige baggrunde. Nogle direkte fra gymnasiet, andre fra universitetet, hvor de savner mere sammenhæng mellem teori og praksis. Andre elever kommer, fordi de fik afslag på det, de troede var deres drømmestudie. Drømmestudiet finder de så måske på Kalø Økologisk Landbrugsskole, lyder det fra skolen.

To klasser begynder mandag den 7. august, og der kommer studerende fra store dele af verden.

- Der er efterhånden ikke ret mange lande i Europa, hvor vi ikke har elever fra. Det gør naturligvis, at vi skal opdyrke nye praktikområder for at kunne imødekomme de mange praktikpladser, som vores elever har brug for. Det nye i år er blandt andet, at vi har fået fat i nogle gode muligheder i New Zealand og i Australien, siger forstander Morten Erbs.

Der er stor fokus på de økologiske muligheder for landbrug i hele verden på skolen.
Der er stor fokus på de økologiske muligheder for landbrug i hele verden på skolen. Foto: Kalø Økologisk Landbrugsskole

Stadig ledige pladser

Rygtet om farmer-uddannelsen har altså taget fart uden for Danmarks grænser. Det nye hold, der begynder til august, tæller mange forskellige nationaliteter, hvilket i høj grad er med til at skabe den internationale stemning, som skolen gerne ser kendetegner studiet.

- Det er meget vigtigt for os, at det ikke bare er i undervisningen, at det globale gør sig gældende. Det faktum, at vores elever kommer fra hele Europa er med til at tilføre netop det – altså en kulturel udveksling og udvikling blandt vores elever som både vi som skole, men i særdeleshed vores elever nyder godt af under deres skoleophold, siger Morten Erbs.

Uddannelsen begynder med et grundforløb i økologisk landbrug, inden eleverne i januar 2018 drager til Tanzania på et fire ugers praktikophold.

- De skal begå sig på lige fod med lokale afrikanere, leve under samme vilkår, spise den samme slags mad, deltage i kulturelle sammenhænge og generelt omstille sig til en helt anden verden, end den de kender hjemme fra Europa, forklarer skolen.

Der er stadigvæk enkelte ledige pladser til studiestart 7. august. Du kan læse mere om mulighederne her.

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge