Mies studie krævede 11,7 i snit: Jeg synes det er noget fis

Mie Mølgaard Andersen kom ind på sit drømmestudie trods et adgangsgivende gennemsnit på 11,7

For at komme ind på Cognitive Science på Aarhus Universitet skal du være enten ualmindeligt godt begavet, ualmindeligt flittig eller en kombination af begge.

Det er den uddannelse på Aarhus Universitet, der krævede det højeste gennemsnit at komme ind på; 11,7. Det er samtidig den uddannelse, der på landsplan krævede det fjerdehøjeste snit. 

21-årige Mie Mølgaard Andersen er blevet optaget. Hun søgte med et gennemsnit på 12,0, som hun havde fået ved for det første at have strålende karakterer fra gymnasiet med i bagagen, og dernæst fordi hun måtte gange sit gennemsnit, da hun er startet inden for to år og har haft fem A-fag.

- Cognitive Science var det eneste, jeg ville, og det var det eneste, jeg havde søgt ind på. Da jeg så snittet på 11,7 i morges tænkte jeg ’hold da op’, for jeg havde jo regnet med, at mit gennemsnit ville være nok, men det blev tættere på, end jeg troede, siger Mie Mølgaard Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hendes gennemsnit er blevet så højt på grund af en generel glæde ved at gå i skole. 

- Jeg har altid været meget en 12-talspige, kan man sige. Jeg går meget op i det, og det har ikke været så svært for mig – måske fordi jeg virkelig godt kan lide at gå i skole. Det giver mig noget at få gode karakterer, og jeg har altid gået efter det, siger hun.

Er ikke særligt smart

Selv om det altså var Mie Mølgaard Andersen gymnasiegennemsnit, der afgjorde, at hun kunne komme ind på drømmestudiet, synes hun ikke nødvendigvis, at det er særligt smart, at det kræver et gennemsnit på 11,7 at komme ind.

- Generelt synes jeg egentlig, det er noget fis, at det tæller så meget - for det har ikke noget at gøre med hvor svære uddannelserne er, det handler kun om hvor populære, de er, siger Mie Mølgaard Andersen. 

Efter et enkelt sabbatår er Mie flyttet fra Horsens til Aarhus for studiets skyld, og nu glæder hun sig til at komme i gang. At hendes medstuderende nu bliver nogle, der kommer med et ligeså højt karaktersnit i bagagen, ser hun kun som en fordel.

- Det bliver lidt svært, at man ikke er en af de bedste, men det gode er, at vi alle skal lære noget nyt, og at jeg tror, at alle kommer til at være meget engagerede. Jeg synes studiet lyder mega spændende, og i fremtiden kunne jeg godt tænke mig at lave noget forskning. At bruge tal til at finde tendenser i samfundet, det synes jeg er interessant, siger hun.

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Politi politibil genrebillede

Bortvist Hummel-direktør tiltalt efter årelang efterforskning

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

Dagens mest læste