To pædagoger vil inspirere børnefamilier med et nyt natur-netværk

Natur-netværket, "Ud Med Ungerne", foregår på Facebook og Instagram, og håbet er at inspirere flere børnefamilier til at komme mere ud i naturen.

01:43

VIDEO: Der gemmer sig masser af insekter i den østjyske skovbund.

Det er blevet ferietid for mange østjyske børnefamilier, men selvom vejret lige i øjeblikket er både vådt og blæsende, så er der altså stadig masser af ting, man kan lave i naturen som børnefamilie.

Det mener to naturpædagoger, der nu har lavet et nyt natur-netværk, kaldet "Ud Med Ungerne". 

Læs også Er dit barn bange for nåle? Så kan østjysk hospital måske hjælpe

- Der er masser af insekter, der gemmer sig i skovbunden, og man kan også tage på stranden og samle sten, siger Jonas Gylling Greve, der er naturpædagog og initiativtager til projektet, og tilføjer en anden sjov aktivitet:

- Gå ud i haven og find snegle og skriv navn på dem. Så dukker de op igen næste år, siger han.

- Ja, det er sjovt, tilføjer naturpædagog Christoffer Ward fra Hornslet, der også er initiativtager.

Natur-netværket foregår på Facebook og Instagram, hvor man blandt andet kan finde natur-quizzer, forslag til natursteder og inspiration til aktiviteter i naturen. Foto: Privatfoto

Quizzer, tips og inspiration

Natur-netværket foregår både på Facebook og Instagram, og her kan forældre og børnefamilierne finde inspiration til aktiviteter.

- Ikke at det skal være frelst på nogen måde, men jeg synes bare, at man så vidt muligt skal lære om naturen, så man er bedre til at passe på den, siger Jonas Gylling Greve.

Håbet med netværket er at inspirere flere børnefamilier til at komme noget mere ud med ungerne i naturen. I netværket kan familierne altså både finde natur-quizzer, forslag til natursteder, tips til at gøre det mere overskueligt at komme ud og inspiration til aktiviteter.

Håbet med netværket er at inspirere flere børnefamilier til at komme noget mere ud med ungerne i naturen. Foto: Privatfoto